Златно лято в „Дънди Прешъс Металс“

По традиция на 1-ви юли в дружествата на „Дънди Прешъс Металс“ в Челопеч и Крумовград стартира лятната стажантска програма. Студенти от Минно-геоложки университет „Св. Иван Рилски“, Софийски университет „Св. Климент Охридски“, Технически университет, Химикотехнологичен и металургичен университет, Университет по архитектура, строителство и геодезия, Пловдивски университет „Паисий Хилендарски“ и Университет за национално и световно стопанство, както и ученици от Частна профилирана гимназия с чуждоезиково обучение „Челопеч“, СУ „Васил Левски“ гр. Крумовград и Професионална гимназия по транспорт „Христо Смирненски“ гр. Крумовград ще черпят полезен опит и нови знания през летните месеци юли, август и септември.

19 студенти и 11 ученици в отделите „Технически служби – експлоатационно проучване“, „Преработка на руда – ВХС“, „СМАРТ център“, Автоматизация и контролни системи“, „Електро и КИП и А поддръжка“, „Химическа лаборатория“, „Финанси“, „Доставки и логистика“, „ИСУ“, „Връзки с обществеността“, „Безопасност и здраве при работа“, „Опазване на околната среда“, „ИТ операции и услуги“, „Човешки ресурси и администрация“ и „Проучвателни дейности“ в „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД ще надграждат наученото в училище и университета.

На 4 юли още 6 студенти от Минно-геоложкия университет се включиха в стажантската програма на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД, с което общият брой на студентите стана 25.

В „Дънди Прешъс Металс Крумовград“ ЕАД студентите са 15, а учениците 7. Те ще развиват своите знания и умения през следващите няколко месеца в отделите „Технически служби – Геология“, „Производство – ИССМО“, „Поддръжка – Планиране на поддръжката“, „Доставки и логистика“, „Опазване на околната среда“, „Връзки с обществеността“, „Човешки ресурси и администрация“, „Финанси“, „ИТ“ и „Проучвателни дейности“.

В ранното утро на петъчния ден, с много ентусиазъм и настроение, младежите бяха посрещнати в дружествата. С въвеждаща презентация служители от отдел „Човешки ресурси и администрация“ представиха пред стажантите основните дейности на компанията, различните звена и екипи, ценностите и целите. Отдел „Безопасност и здраве при работа“ проведе начален инструктаж по безопасност и запозна бъдещите служители на дружествата със „Златните правила“ и основният приоритет, който „Дънди Прешъс Металс“ има, а именно здравето и благополучието на всички служители.

След като стажантите получиха своите пропуски за достъп се отправиха към работните места, за да се запознаят с новите си ръководители и бъдещи колеги, с които през следващите три месеца ще споделят ценен опит, ще трупат нови знания и ще черпят с пълни шепи всичко полезно за тях от екипите от професионалисти.

Стажантската програма на „Дънди Прешъс Металс“ гради стабилни основи, създавайки отлична подготовка, която да помогне на стажантите в университета и за тяхното професионално развитие в бъдеще. Благодарение на приятната атмосфера, модерните технологии, динамиката на работното място, екипите от специалисти в областта си, готови винаги да помогнат, лятото на младежите в компанията ще бъде наистина златно. Всеки един от тях ще има възможност да се запознае от близо с реалната работна среда, да изпълнява най-различни и интересни задачи, да развива своя потенциал, да създаде нови и стабилни приятелства и да вземе със себе си приятни и незабравими спомени.