Златишките борци с участие в силен шампионат в Ловеч

Град Ловеч бе домакин на държавно лично-отборен шампионат по класическа борба за деца.

В надпреварата взеха участие 204 деца от 34 клуба по борба в България.

СК „Стоян Николов” се представи с шест състезатели в различни категории.

Станислав Ненов започна с победа в първи кръг и трябваше да се бори на полуфинал с бъдещия шампион в категория 32 кг. Стаси загуби по точки схватката си и след това постигна победа с туш и спечели бронзов медал и трето място в класирането.

В категория 35 кг., Недко Скачков започна силно първенството, като постигна две победи с технически тушове.

На полуфинала загуби и в следващата среща също загуби и зае престижното пето място от 23 състезатели в категорията.

В категория до 41 кг., Георги Старошалиев почива в първи кръг, а във втори загуби от бъдещия шампион. Георги се бори на първи репешаж и победи с туш. Във втори репешаж загуби и се класира на 11 място.

Кристиян Петков започна силно в категория 47 кг., като постигна три последователни победи с туш. На полуфинала, след като водеше по точки през първата част на срещата, той допусна да бъде туширан през втората част. Крис трябваше да се бори в малкия финал, който той спечели с туш и така взе третото място и бронзов медал в най-многобройната категория, където се бяха събрали 29 състезатели.

В категория до 53 кг., Александър Петков претърпя загуба в първи кръг и отпадна от надпреварата. Загубата е обяснима, защото Алекс е с 4 кг. по-лек от противниците си и това си оказва значение.

Слабо представяне направи Николай Алексиев в категория до 73 кг., като бе победен още в първия кръг.

СК „Стоян Николов” изказва благодарност на г-н Мариян Медаров, собственик на фирма „Девон Груп”, за оказаната материална подкрепа на състезателите по борба при пътуването им до град Ловеч.

Иван Нешков,

треньор