Златишките борци с 4 сребърни и 4 бронзови медала от „Купа Славия”

За втори път, в София се проведе турнирът за „Купа Славия”, под патронажа на Район Витоша. Това стана на 26 септември. В надпреварата се включиха 60 деца от четири клуба по класическа борба. СК „Стоян Николов” град Златица участва с осем състезатели в групите подготвителна деца и деца.

При най-леката категория до 23 кг, Никалъс Ралчев, след победа и загуба, спечели сребърен медал.

В категория 29 кг, Ради Радев е млад състезател, но се представи добре и също завоюва сребърен медал.

Марио Тодоров беше лек на тегло, но се бори в категория 35 кг и малко не му достигна във финала, за да победи. Той също бе награден със сребърен медал от турнира.

При група за деца, Лоренсо Димитров бе със седем килограма по-лек от противниците си. Въпреки това започна с победа с туш. Във финалната схватка допусна загуба и остана на второ място, в категория до 34 килограма.

Евтим Стефанов се бори в категория 36 кг, и започна със загуба в първи кръг. Във втория кръг победи и спечели бронзов медал.

В кат. 38 кг за деца, Станислав Ненов бе награден с бронзов медал. Георги Старошалиев започна с победа с туш в първи кръг. Във втория допусна загуба по точки и спечели бронзов медал.

В категория 53 кг, Недко Скачков бе с 15 кг по-лек от противниците си. В първи кръг загуби, но във втория спечели с технически туш и бе награден с бронзов медал.

СК „Стоян Николов” изказва благодарност на г-н Пламен Петров – управител на „Еконт” гр. Пирдоп, за направеното дарение на борците от град Златица.

Иван Нешков,

треньор