Зелената седмица на Аурубис България се мести в домовете на служителите

На 22 април 2020 г. Денят на Земята отбелязва своята 50-та  годишнина.

През годините по време на инициативата „Зелен месец“, Аурубис България, съвместно с Община Пирдоп и Община Златица, успяха да направят Средногорието по-зелено и красиво. Засадените цветя и дръвчета в централните части на градове, детски  градини и гори продължават да радват жителите и гостите на двете общини.

Тази година кампанията в подкрепа на околната среда е малко по-различна. Аурубис България отива на гости в домовете на своите служители и ги кани да се включат в инициативата  „Зелена седмица от вкъщи“. Всеки служител ще получи подарък „чанта със семена“ и заедно със семейство си ще има възможност да създаде кулинарна градинка и да отгледа ароматни билки и подправки вкъщи.

Колегите, които имат успех, могат да споделят снимки с отдел „Връзки с институциите и комуникации“ в компанията.

Като допълнение, от компанията изпратиха интересни идеи към служителите, затова как всеки може да се включите в отбелязването на Деня на Земята, да допринесе за опазването на околната среда и да възпита тази отговорност в децата си.

От Аурубис България подсещат, че дори когато оставаме вкъщи и поддържаме социално дистанциране, показваме нашата отговорност в полза на околната среда. Независимо къде се намираме, ние можем да направим промяната!