За приветливи и безопасни паркове в Копривщица

На 27 март една майка от Копривщица изказа идеята си в социалните мрежи градът ни да стане по-красив. Тази млада жена е Джесика Николова. Наскоро станала майка, тя копнее за красиво и безопасно място, в което да играе детето й. Набързо публикацията й бе последвана от други мами и подкрепата на Общината, в лицето на Председателя на ОбС – Борис Подгорски. Бе определена сума от по 20 лева, с която да да се закупят необходимите материали.

На 12 април началото бе сложено с пребоядисването на детския парк зад пазара. А от следващия ден започна работата  в „Каравелов парк”. Всички пейки и дървени повърхности са изшкурени и пребоядисани, оградата се отремонтира, а бригадата  на Цветомир Васев улесни работата, като окосиха тревните площи.

Ето и хората, които работят за създаването на места по-приятни и за най-малките: Борис Подгорски, Теодора Нейчева, Цветелина Галинова, Мария Доганова, Стиляна Стоичкова, Кристина Тороманова, Нина Паничарова, Петя Стефанова.

Със собствен труд и събрана сума около 700 лв. те обединиха усилия и постепенно реализират целта си.

Идеите са много, работата също. Пясъчници, обезопасяване и подновяване на уреди е в плановете на инициаторите. А след постигане на крайната цел майчетата замислят едно  забавно детско тържество за своите мъничета и приключването на кампанията.

Нека пожелаем на тези жени винаги да бъдат така инициативни, задружни, можещи и раздаващи се. Нека нищо не спира реализацията им и желанието да направят Копривщица едно по-добро място за своите деца.

Не е късно да приканим и тези, които не са се включили, а имат желание да помогнат.

Димитрина Орашъкова