Йоан Кесяков и Кристиян Петков спечелиха квоти за Балканиадата по борба в Румъния

Световният и европейски шампион по класическа борба Иво Ангелов бе организатор за седми път на Международния турнир по борба за деца, момчета и кадети, който се проведе на 15 октомври в гр. Перник.

Състезанието бе разделено на две части: едното бе турнира, а по същото време и в същата зала се проведоха и преборванията за участие на Балканското първенство.

В турнира участие взеха 80 борци от 12 клуба, а в преборванията – 50 състезатели от осем клуба в България.

СК „Стоян Николов” Златица се представи с четирима борци на турнира и трима в преборванията.

Георги Старошалиев, в кат. 53 кг за деца, постигна две победи с туш и достигна до финала. След оспорвана среща, Георги загуби и трябваше да се задоволи със сребърен медал.

При възраст момчета, Недко Скачков, в кат. 41 кг, след победа и загуба, спечели бронзов медал. Николай Алексиев, в кат. +85 кг, загуби в първа среща и отпадна от състезанието. Здравко Димитров, в кат. 60 кг, също загуби на старта и отпадна от надпреварата.

В преборванията, в кат. 44 кг, Станислав Ненов имаше тежък здравословен проблем, който му попречи да покаже истинските си способности. Той успя да спечели бронзов медал, но не успя да вземе квота за Балканиадата.

Александър Петков, в кат. 52 кг за момчета, срещна много силни и опитни противници, с които не успя да се справи и той не успя да вземе квота.

Голям успех постигна Кристиян Петков в кат. 57 кг, като победи двамата си противници. Това му дава право да участва на Балканското първенство в Букурещ, Румъния.

На този форум ще имаме двама представители в две възрастови групи – при възраст момчета Кристиян Петков, кат. 57 кг, и Йоан Кесяков, в кат. 92 кг, възраст кадети.

Иван Нешков, треньор