XI-та годишна изборна конференция на Дистрикт 248 Inner Wheel

KonferenciaInerWheel5

На 19 март в Копривщица, Инер Уил клуб Пирдоп бе домакин на ХІ годишна изборна конференция на Дистрикт 248 България Инер Уил. Присъстваха делегати и гости от 24-те клуба от страната.

Конференцията се състоя в сградата на Старото училище – Живия музей на възрожденския град. В залата бяха изложени платна на художничките Галина Бодичева от Инер Уил клуб Добрич и Татяна Атанасова от Инер Уил клуб Варна.

Делегатите бяха посрещнати с копривщенски питки със сирене и чубрица и мед.

Конференцията бе открита от Веселка Асенова – чеърмен на Дистрикт 248.

Вокалната група „Копришки славеи” изпълниха три песни и получиха бурни аплодисменти.

Приветствие към гостите и пожелания за ползотворна работа отправиха кметът на община Копривщица Генчо Герданов и председателят на ОбС – Копривщица Рашко Христов.

Конференцията премина в делови тон. Избран бе новият Изпълнителен комитет за 2016/2017 г., който е в следния състав:

Диктрикт Чеърмен – Снежина Манчорова

Вице Чеърмени – Виолета Филипова и Галя Апостолова

СекретарГалина Бодичева – Желязкова

Паст Чеърмен – Веселка Асенова

Ковчежник – Мариана Петракиева

Организатор по разширението – Антоанета Кафеджиева

Организатор връзки между клубовете – Красенка Захариева

Организатор по международни връзки – Доротея Будакова – Лазарова

Редактор – Ралица Кулезич

KonferenciaInerWheel1 KonferenciaInerWheel

След избора на новия Изпълнителен комитет, бяха гласувани предложения на клубовете, отнасящи се до промени в Устава на Дистрикта и някои въпроси от организационен характер.

Вечерта в ресторант „Гелерия” се състоя официалната вечеря, на която присъстваха 160 гости – дами от Инер Уил, ротарианци, сред които бе кметът на община Пирдоп Ангел Геров, президентът на Ротари клуб Пирдоп Дамян Ненов, Георги Доросиев – председател на комисията по култура в ОбС – Копривщица.

След традиционния звън на камбаната, молитвата, националния химн и химна на Инер Уил България, Ренета Атанасова – президент на Инер Уил клуб Пирдоп, изказа  благодарност към ръководството на Дистрикта, за доверието, което е оказано на пирдопския клуб, възлагайки му организацията на този висок форум. „За нас бе чест и удоволствие да ви посрещнем в Копривщица и силно се надявам, че всеки от вас ще отнесе със себе си по един красив и незабравим спомен” – каза тя и обяви, че за всички гости на вечерта, художник-приложникът Любов Станулова от Инер Уил клуб Пирдоп, е приготвила по една уникална кукла, която да напомня за днешната специална вечер.

KonferenciaInerWheel2

И тъй като тя се случва във възрожденска Копривщица, първият поздрав за всички бе вечната българска песен на Любен Каравелов „Хубава си, моя горо”, която присъстващите запяха, ставайки на крака.

Ренета Атанасова обяви, че специално за тази официална вечер, по идея на Снежана Янева, дамите от Инер Уил клуб Пирдоп, са подготвили и реализирали с ентусиазъм и усърдие свое уникално произведение – собственоръчно изработено от всички тях одеяло – като символ на „уникалност и обединеност” – какъвто е и слоганът на организацията за годината!

Във всеки от елементите, всяка от дамите е вплела своята сърцатост, доброта и позитивизъм.

Идеята бе това необикновено одеяло да бъде разиграно на търг, а сумата от неговата продажба да бъде за програмата по която Инер Уил клуб работи и е набрал средства чрез други свои инициативи – Здравна профилактика на жените от района.

KonferenciaInerWheel4

Девойките Цвета Панкова и Евелин Методиева показаха одеялото на всички присъстващи, за да бъде то разгледано отблизо и оценено подобаващо.

Думата бе дадена на Веселка Асенова – чеърмен на Дистрикт 248, която приветства дамите от Инер Уил и всички гости и пожела на новоизбрания Изпълнителен комитет успех в работата и реализиране на нови и интересни инициативи.

Ангел Геров – кмет на община Пирдоп също отправи топли приветствени думи към дамите от Инер Уил и им пожела свършеното в полза на обществотода им доставя истинско удоволствие.

Той връчи кошници с цветя и сувенири от Пирдоп на Веселка Асенова и Ренета Атанасова. Приветствия отправиха Дамян Ненов и Георги Доросиев.

KonferenciaInerWheel3

Специалният поздрав от Инер Уил клуб Пирдоп за всички присъстващи дами бе стихотворението на Станка Пенчева „Хубавите хора”, тъй като всички те, обединени от идеята на Инер Уил, носят в душите и сърцата си топлина, светлина и потребност от обич и приятелство.

Ренета Атанасова представи музикалните педагози Ивайла и Тодор Цачеви, преподаватели в СОУ „Св. Паисий Хилендарски“ – Златица, както и създадения от Тодор Цачев през 2009 г. Марчинг бенд, превърнал се в емблема на гимназията, на Златица и Средногорския район. Тя изтъкна, че Ивайла и Тодор Цачеви са учители с възрожденски дух, които със своя ентусиазъм и професионален хъс правят по-красив света, в който живеем. Прозвучаха невероятни изпълнения на саксофон и пиано, които взривиха публиката.

Следващите изпълнение бяха на възпитаниците от Школата за спортни танци към читалище „Напредък” – Пирдоп, „Средногорие данс”, с ръководител Стойчо Соколов, които очароваха присъстващите с няколко танца.

Художничките Галина Бодичева и Таня Атанасова подариха на Инер Уил клуб Пирдоп по една от своите картини.

Най-високата предварителна цена за одеялото бе 350 лв. След наддаването то бе спечелено от ротарианеца Ботьо Чилов за 600 лв.

Вечерта продължи с много танци и хора.

Прекрасните и възторжени отзиви от Копривщица, от организацията, от изненадите и невероятните емоции продължават да пристигат. Всеобщо бе мнението, че Инер Уил клуб Пирдоп е вдигнал високо летвата.

Добави коментар