VII Фестивал на детското творчество „С поглед към бъдещето“

ПРАЗНИК НА ЖИЗНЕРАДОСТТА

VIIDetskiFestivalMirkovo4
ОДЗ „Дора Габе“ Мирково
ОДЗ "Пека и Карло Чоконяни" Пирдоп
ОДЗ „Пека и Карло Чоконяни“ Пирдоп

На 13 май салонът читалище „Хр. Ботев 1884” – с. Мирково се огласи от жизнерадостните и весели гласчета на десетки деца от района, пристигнали тук, за да вземат участие в VІІ фестивал на детското творчество „С поглед към бъдещето”. Фестивалът бе създаден по инициатива на кмета на община Мирково Цветанка Йотина и всяка година, както и сега, преминава под нейната егида. В него взеха участие домакините от ОДЗ „Дора Габе” – Мирково, ЦДГ „Слънце” – Златица, ОДЗ „Вяра, Надежда и Любов” – Златица, ОДЗ „Пека и Карло Чоконяни” – Пирдоп, ОДЗ „Българче” – Антон, ОДЗ „Х. Кр. Андерсен” – Челопеч, ЦДГ „Щастливо детство” – Чавдар и ЦДГ „Евлампия Векилова” – Копривщица. Сцената бе приказно украсена – слънце, балони, пъстроцветни цветя, пчелички, пеперуди и зайчета. И сред всичко това – големи плюшени мечета, които са и емблемата на фестивала. Една неповторима атмосфера на веселост, красота и обаяние, създадена с много любов, вкус и естетика от служителките в Общинската администрация.

ОДЗ "Х. Кр. Андерсен" Челопеч
ОДЗ „Х. Кр. Андерсен“ Челопеч
ЦДГ "Слънце" Златица
ЦДГ „Слънце“ Златица

Фестивалът бе открит от кмета на община Мирково Цветанка Йотина с топли думи към децата и техните учителки и възпитателки. Тя пожела на всички успешно представяне и весело настроение.

Първи с изпълнение на песнички се изявиха децата от Мирково, които представиха и танц, посветен на България. След тях се изявиха мажоретките от детското заведение в Пирдоп. Завидни танцови умения представиха и децата от ЦДГ „Слънце”. Възпитаниците от ОДЗ „Българче” – Антон очароваха публиката със своите танцови умения.

Патриотични стихове представиха копривщенските деца. Децата от ОДЗ „Х. Кр. Андерсен” и този път защитиха името си на най-добри танцьори в района. В шеметен танц на сцената се завъртяха четници, малки танцьорки в червени одежди и Райна Княгиня. Танцът им бе посветен на борбата на българите за освобождение от Османско владичество.

ОДЗ "Вяра,Надежда, Любов" Златица
ОДЗ „Вяра,Надежда, Любов“ Златица
ЖДГ "Евлампия Великова" Копривщица
ЖДГ „Евлампия Великова“ Копривщица

Децата от Чавдар представиха няколко танца, а децата от ОДЗ „Вяра, Надежда и Любов” – Златица отлично рецитираха стихотворения.

Много атрактивно бе финалното изпълнение на децата от ЦДГ „Слънце”, които представиха цигански танци в пищни костюми и едно магаренце. Впечатляващ бе и танцът на момичетата и момчетата от Пирдоп, облечени в елегантни костюми и рокли.

От името на община Мирково, всяко дете, взело участие в тазгодишния фестивал на детското творчество, получи като подарък чадърче, а всяка детска градина – парична награда от 200 лв. и сглобяема къщичка.

ЦДГ "Българче" Антон
ОДЗ „Българче“ Антон
ЦДГ "Щастливо детство" Чавдар
ЦДГ „Щастливо детство“ Чавдар

Добави коментар