В община Чавдар приключи вторият етап от инициативата „Нашето зелено утре“


Растителните видове бяха осигурени от  
Група ГЕОТЕХМИН по Благотворителна програма „Българските добродетели“

На 6 октомври в три средногорски общини бе даден старт на тазгодишните озеленителни дейности по инициативата „Нашето зелено утре“ на четирите компании от Група ГЕОТЕХМИН – „Геотехмин“, „Елаците-Мед“, „Геотрейдинг“ и „Геострой“.

В община Чавдар бяха засадени, първите 100 храста вариегатен лигуструм за жив плет и магнолия във Фолклорен център „Чавдар“. Сега неговите посетители вече се радват на повече зеленина и красива растителност. В засаждането участваха кметът Григор Даулов, заедно с представители на ръководствата на дружествата-дарители, както и много служители.

Инициативата по засаждане на нови дръвчета и храсти продължи и през следващите дни, като тя бе осъществена от служители от общинска администрация Чавдар, които засадиха всички останали растителни видове, осигурени от компаниите.

Над 300 броя храстовидни рози вече красят площад „Васил Левски“ и улица „Христо Ботев“. По улица „Стара планина” бяха засадени рози и 100 броя лавандула. Паркингът на общината и централната част бяха допълнени с още над 350 броя зелен лигуструм за жив плет, будлея и дрян. Допълни се и озеленяването и на емблематичната за общината „Японска градина”, като там бяха засадени магнолия, кълбовидна туя, щамбована роза, западна туя „Смарагд“, лоницера, спирея, будлея и сибирска хвойна.

С това, кампанията по озеленяване в община Чавдар завърши за 2021 г., като общият брой на засадените по инициативата „Нашето зелено утре“, растителни видове е почти 1000 броя. Трайните насаждения ще радват дълго жителите и гостите на общината, като терените сега са по-зелени и красиви.

„Изключително сме благодарни, че за втора поредна година  по проекта „Нашето зелено утре” компаниите от Група ГЕОТЕХМИН, подкрепиха засаждането на растителни видове, с които община Чавдар ще се превърне в още по-красиво място за живеене и още по-привлекателна дестинация за нашите гости“, каза Павлина Павлова, секретар на община Чавдар.

Инициативата „Нашето зелено утре” инициирана от проф. дтн инж. Цоло Вутов и четирите дружества „Геотехмин“, „Елаците-Мед“, „Геотрейдинг“ и „Геострой“ се осъществява в рамките на Благотворителна програма „Българските добродетели“ на. Насочена е към облагородяване и озеленяване на общински площи, като идеята на програмата е да се подобри биоразнообразието, да се постигне по-зелена и по-красива заобикаляща среда, с което да се подобри качеството на живот в общините, където развиват дейност четирите дружества.