V турнир по тенис на маса за мини купа Златица

VturnirMinikupaZl

На 26 март във физкултурния салон на СОУ „Св. П. Хилендарски” – Златица, се проведе V турнир по тенис на маса за „Мини-купа Златица“. Гости на откриването на турнира бяха кметът на община Златица инж. Магдалена Иванова и председателят на Общинската организация на БСП и общински съветник инж. Стоянка Балова.

Турнирът беше открит от председателя на СК „Ст. Николов” Радка Иванова, която приветства спортистите и гостите на този вече станал традиционен турнир. Тя обяви

наградите, за които се борят състезателите – за първо, второ и две трети места бяха предвидени медали и различни материални и парични награди. В категория до 10 г. и категория до 12 г. най-добрите момиче и момче се бореха за „Мини-купа Златица“. За първа година в турнира имаше и награда за най-млад участник в турнира.

Младите спортисти бяха поздравени и от гостите, които им пожелаха успех в надпреварата. Инж. Магдалена Иванова пожела на младите спортисти след време да участват в олимпийските игри. Стоянка Балова пожела на всички да бъдат от печелившата страна на масата за тенис.

В турнира участие взеха тенисисти от Панагюрище, Пирдоп, Чавдар, Варна, Свищов, Димитровград, Перник. При най-малките момичета победителка стана Мартина Василева от Перник. На втора позиция се класира Селен Ферад от Свищов, а на двете трети места останаха Варамезова от Свищов и Мадлен Любенова от Варна. При момчетата до 10 г. първенец стана Пресиян Вачев от Свищов, който вдигна и купата на турнира в тази възрастова група. Сребърният медал бе спечелен от Кристиян Христов от Димитровград. На двете трети места се класираха Виктор Димчев от Варна и Светлозар Димитров от Свищов.

При момичетата до 12 години първото място беше спечелено от Патрисия Праскова от Златица. Зад нея се класира Мадлен Любенова от Варна, а с бронзово отличие получиха Адриана Тошева от Панагюрище и Селен Ферад от Свищов. При момчетата златният медал отиде при Димитър Стефанов от Варна, следван от Пресиян Вачев, завоювал сребърен медал, и Божидар Васев от Панагюрище и Виктор Димчев от Варна. В тази възрастова група за мини-купа „Златица” спориха Патрисия Праскова и Димитър Стефанов, който с 2 на 1 гейма успя да спечели купата.

При момичетата до 15 години златишките състезателки преодоляха убедително конкуренцията. Денислава Милева стана първа, следвана от Патрисия Праскова, а на трето място се класираха Цвети Куртева от Златица и Мария Сиракова от Перник. При момчетата в тази възраст победи Александър Павлов от Перник. На второ място остана Георги Сирашки от Свищов. С бронзови медали окичиха гърдите си Димитър Стефанов от Варна и Християн Братоев от Свищов. В тази възрастова група мини-купа „Златица” бе спечелан от Александър Павлов.

Наградата за най-млад участник в състезанието бе за Георги Прасков от Златица, който е само на 6 години.

Победителите бяха наградени от Димитър Харалампиев, който е спонсор на клуба.

Добави коментар