Парламентарни избори` 2023: Кандидатът за депутат от ПП-ДБ д-р Александър Симидчиев се срещна с директора на МБАЛ Пирдоп

Архив

Ползотворна и смислена среща проведе д-р Александър Симидчиев, който е водач на листата на Коалиция Продължаваме Промяната – Демократична България за София-област с изпълнителния директор на МБАЛ Пирдоп д-р Юлия Димитрова.

Поводът е проблемите пред лечебното заведение и ниското възнаграждение, което е проблем предвид факта, че все по-малко специалисти имат желание да работят в града.

Според д-р Димитрова пред болницата има значителни предизвикателства – финансиране и кадрови състав, които с помощта на общините и местната индустрия бавно се решават.

Опитите на болницата да участва по програми за финансиране срещат затруднения, в тази връзка д-р Симидчиев се ангажира да разучи юридическите възможности за решаването на тези проблеми. От негова страна бяха дадени и идеи за развитие на болницата в посока нови дейности, като за целта д-р Симидчиев пое ангажимент да проведе срещи с общините-акционери.

Малко по-рано водачът на листата в София-област д-р Симидчиев успя да се срещне и с граждани, с които успя да разговаря за местните проблеми и техните решения. Хората определяха като най-голям проблем липсата на адекватна инфраструктура и липсата на квалифицирани кадри. От своя страна кандидатът за депутат увери, че коалицията Продължаваме Промяната – Демократична България ще работи за стабилна и правова държава и сформирането на реформаторско правителство след парламентарните избори на 2-ри април.

“Политиците трябва да бъдат отговорни и разумни. Бъдете активни в гласуването, за да имаме стабилно управление и работещ парламент”, допълни д-р Симидчиев.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!