SOS Средногорие Велотур 2016

SOS_DetskiSelishta_Aurubis_Velotur_Srednogorie

На 25 юни 2016 г., в Парк „Заимов”, София, бе даден официалният старт на  „SOS Средногорие Велотур 2016“. Множество граждани се присъединиха към велотура, който имаше за цел да подкрепи кампанията „Една прегръдка не топли цял живот“. Кампанията разчита на канала Face to Face (лице в лице), при който екип от представители на SOS Детски селища се среща с потенциални дарители на оживени места, разказва им за дейността на Сдружението и ги кани да се регистрират като SOS Приятели.

„SOS Средногорие Велотур 2016” е продължение на две успешни инициативи, водени от две момчета, израснали в SOS детски селища – Дани в България и Люпчо в Македония. Те организират първия балкански велотур през 2014 – „SOS Балкански Велосипеден Тур 2014” и втория европейски велотур през 2015 – „SOS Велосипеден тур Европа 2015”. Момчетата са водени от желанието да споделят своите истории за израстването им в SOS Детски селища и да вдъхновят повече хора да помагат на децата.

На „SOS Средногорие Велотур 2016“, заедно с Даниел, рамо до рамо, застанаха г-н Тим Курт, изпълнителен директор на Аурубис, както и много служители на компанията, любители на колоезденето. За да покажат съпричастността и подкрепата си към каузата, от старта потеглиха десетки велосипедисти.

Участниците във велотура прекосиха нелекия терен по подбалканския път от София до Пирдоп от около 90 километра.

По време на официалното откриване за каузата се изказаха г-н Тим Курт, изпълнителен директор на Аурубис България и г-н  Ивайло Гюров, директор „Фондонабиране и комуникации“ на SOS Детски селища България, както и Даниел Миленов, инициатор на събитието.

„За трета поредна година Аурубис България се включва като генерален партньор на SOS Детски селища при организирането на велосипедния тур. Ние традиционно подпомагаме развитието на спорта и младите таланти, и се радвам, че през настоящата година форматът на тура ще финишира точно в Средногорието, където е и производствената база на Аурубис България. Партньорството ни със SOS Детски селища е важна част от социалната ни програма и днес заедно с моите колеги ще подкрепим благородната кауза „Една прегръдка не топли цял живот”, каза Тим Курт, изпълнителен директор на Аурубис България по време на старта на събитието.

Събитието се осъществи по инициатива на SOS Детски селища, благодарение на генералния спонсор Аурубис България. В него взеха участие и децата от вокална група „Сладурани-бърборани“ от SOS Детско селище Трявна, а специален гост беше многократният победител в колоездачната обиколка на България – Красимир Коев, който сподели опит и направи кратък инструктаж по безопасност. Всички участници и гости на инициативата бяха освежени в горещия ден благодарение на разхладителните напитки от ЛАКТИМА и заредени с енергия от здравословните блокчета на РУБАР.

Добави коментар