Родени с мисия

Когато си роден Човек – дори в най-трудните ситуации, винаги поставяш другите на първо място. Желанието да помагаш тече във вените ти и имаш нужда да го правиш, въпреки всичко. Въпреки  твоята болка, въпреки  опасностите за тебе.

Днес искаме да ви разкажем за двама наши съграждани, които са родени с мисията да помагат, за които Хипократовата клетва наистина е станала смисъл на  живота им. Невероятни хора, които са забравили себе си, за да бъдат полезни и да помагат. Хора, които в най-трудните и опасни моменти, застанаха на първа линия в борбата с най- страшното! В борбата  непознатото – с онова,  което отнема човешки живот.

Заради силата и смелостта си, заради своята отдаденост и жертвоготовност – те получиха парични награди и знаете ли ….?! ДАРИХА ГИ! Веднага – без капчица колебание – ги дариха на преподавател от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ – гр. Златица, за когото тези средства са от жизнено важно значение. Както може би предполагате, имената на двамата медици – няма да бъдат споменати, защото те не желаят това – и не от показна скромност, а по призвание!

Бъдете благословени и нека стореното от вас се умножи стократно в домовете ви! И нека ние, които четем тези редове – станем по-добри и светли!

М.В.