Развитието на община Златица продължава с подкрепата на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“

На 23 май беше подписан Годишният рамков договор между „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ и Община Златица, чрез който компанията подпомага благоустрояването на инфраструктурни обекти и подкрепя проекти с обществено значение за жителите на трите населени места, част от община, Златица Карлиево, Църквище и Петрич.

На 23 май, в тесен кръг, в Информационния център на Дружеството се състоя церемония по подписване на договора, в който се договарят проектите, които ще бъдат финансирани през настоящата година. От страна на компанията присъстваха инж. Цветомир Велков, генерален мениджър на „Дънди Прешъс Металс Челопеч“, Ирена Цакова, директор „Разрешителни и правни дейности“ и Ани Шопова, ръководител „Връзки с обществеността“, и от страна на общината инж. Стоян Генов, кмет на община Златица, Анна Ланкова, директор Дирекция „Обща администрация“ и кметовете на трите населени места към общината – Ненко Миндилов, кмет на кметство Карлиево, Мария Ангелова, кмет на кметство Петрич и Тотка Стойкова, кмет на кметство Църквище.

Г-н Стоян Генов благодари от името на всички кметове и целия екип на общината за отправената покана, за това, че за поредна година програмата за инвестиции в обществото на „Дънди Прешъс Металс“ подкрепя значими проекти за населените места и за щедростта.

Това, че днес сме тук и то в такъв състав е ясен знак за отношението, което имате към нас. Искам лично да изразя своята благодарност за всичко, което „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ прави за община Златица, за съдействието в тези трудни времена и за оказаната подкрепа. Общината е една от малкото структури, която е устояла на бурите и на това безвремие. Тук е екипът, който се опитва да отговори на очакванията на нашите съграждани.

„Дънди“ е компания, която е отворена към община Златица, въпреки че допирните точки са малко. Отношенията ни винаги са били на високо ниво, което отговаря на очакванията на гражданите. Искам да знаете, че сме на разположение и ще съдействаме с каквото можем. Надяваме се занапред да имате все повече нужда от нашето съдействие, за да покажем и ние като екип, че сме в състояние да го правим. Благодарността е не само от мен, тя е от всички нас. Признателни сме, че Вие ни помагате дори и в трудни времена. Вие сте тези, които успявате да гледате позитивно към развитието на общината и трите населени места към нея. Оценяваме всичко това, което е направено назад в годините и продължавате с отворени сърца да го правите.“ – каза още г-н Генов.

Като домакин на събитието Цветомир Велков благодари за обратната връзка и признанието за усилията на екипа на „Дънди Прешъс Металс“, свързани с програмата и всички инициативи, които Дружеството има, подкрепяйки местните общности и заинтересованите страни.

По отношение на проектите, с които сте се захванали искам да Ви пожелая успех. Очевидно те са много и на много фронтове. Там ще трябва да има здраве, да бъде създаден добър екип, различните структури ще трябва да си свършат добре работата и Ви желая успех. В крайна сметка всичко това е в името на благоденствието на хората в района. Искам да Ви пожелая благополучно реализиране на това, което сте гласували по програмата, за която сме се събрали днес, да се случи така, както сте го планирали, да се случи в срок и да постигнете това, което целите. Това е най-важното. И още веднъж бъдете здрави, за да имате сили да свършите това, което сте намислили.“, сподели г-н Велков.

Сумата на годишното дарение, равняваща се на 51 000 лв., се разпределя по равно между трите кметства към община Златица. 17 000 лв. за село Църквище ще послужат за рехабилитация на спортна площадка, средствата, предоставени на село Петрич ще се използват за удължаване на съществуващ навес в църквата Св. Георги Победоносец в селото и поставяне на два броя климатици в кметството, а заделените средства за село Карлиево ще бъдат разпределени за провеждане на Тодоровден, провеждане на празника на Св. Евстатий и празника на селото, както и за изграждане на навес в двора на църквата.

Даренията от компанията се извършват с цел подпомагане устойчивото развитие на региона, чрез реализация на инфраструктурни проекти, образователни, културни и социални дейности. Вече 19 години компанията е партньор на местните общности и подпомага тяхното благосъстояние, качеството на живот в общините и успешното развитие на населените места.