В Обогатителния комплекс на Елаците-Мед заработи модерен здравен пункт

Осигурява се качествено здравно обслужване на работното място

На 25 юли в Обогатителния комплекс на Елаците-Мед се състоя второ събитие в рамките на деня, на което официално бе открит новоизградения здравен пункт, който осигурява навременна първична доболнична помощ за служителите на компанията. Новата придобивка е доказателство, че за ръководството на Елаците-Мед превенцията и грижата за здравето на служителите е важен приоритет.

12 часа на ден квалифициран медицински екип осигурява навременна първична доболнична помощ за служителите и работниците на компанията. Денонощно на разположение има и линейка за спешни случаи. Предстои в най-скоро време пунктът да заработи 24 часа. Проектът е част от дългосрочната социална политика на компанията. Събитието бе уважено от д-р инж. Иван Вутов, зам.- управител на Геотехмин ООД и председател на СД на Геотрейдинг АД, инж. Драгомир Драганов, изпълнителен директор на Елаците-Мед АД, Доминик Хамерс, изпълнителен директор на Геотехмин ООД, инж. Цветослав Петков, зам.- изпълнителен директор на Геострой АД, извършила строителните дейности и други представители на Група ГЕОТЕХМИН.

„С изграждането на съвременен здравен пункт Елаците-Мед прави поредната стъпка в посока повишаване качеството на живот на своите служители. Така ще се улесни и провеждането на профилактичните прегледи, които се провеждат регулярно за всички работещи в компанията“, отбеляза инж. Георги Борисов, зам.-директор дирекция „Капитални инвестиции, строителство и контрол“ и координатор по осъществяването на проекта. „Здравният център разполага с модерно оборудване и висок клас апаратура. В него се помещават дежурен лекарски екип, зъболекар и отдел „Здравословни и безопасни условия на труд“ към Елаците-Мед. Медиците ще отговарят на нуждите на служителите при необходимост от първична доболнична помощ и стоматологична грижа, както и своевременна неотложна помощ“, допълни инж. Борисов и пожела по-малко работа на медицинския персонал.

Инж. Стоил Димитров, Генерален директор “Производство” на Елаците-Мед сподели: „Това е вторият етап от проекта, който реализирахме в Елаците-Мед. Първата стъпка бе изграждането на медицински пункт на територията на Рудодобивния комплекс. Втората стъпка, с която финализираме този мащабен за Елаците-Мед и фирмите от Група ГЕОТЕХМИН проект, е изграждането на здравен пункт и на територията на Обогатителния комплекс, чрез който доказваме още веднъж, че за нас здравето на хората е основен приоритет и работниците и служителите са най-ценния актив на дружеството.“

Малко са индустриалните компании в България, които имат здравен пункт на работната площадка. Според д-р Георги Георгиев, главен лекар на фирмата – доставчик на медицинската услуга, това е решение, доказало своята ефективност, защото служителите с оплаквания не губят време за прегледи и няма да отсъстват от работа по ден – два, тъй като получават помощ на място. „Реализацията на проекта за изграждането на двата здравни пункта, повишава спокойствието на работещите в предприятието и се явява силен инструмент за допълнителни социални, здравни и икономически ползи, които ще се реинвестират в хората и в дейността на компанията. Уверявам ви, че лекарските екипи ще направим нужното, за да оправдаем очакванията, които имате към нас като специалисти“, обобщи лекарят.

За здраве и благоденствие на всички присъстващи на събитието и работещи в компанията отец Йоан Алексиев отслужи водосвет. Трикольорната лента за официалното откриване бе прерязана от инж. Драгомир Драганов, Доминик Хамерс, инж. Стоил Димитров, инж. Георги Борисов и д-р Георги Георгиев.