Майсторите на салатите в ПГТХТ “Никола Димов”

Конкурсът на тема „Моята салата“ е част от Великденсдкия календзар на майсторите в ПГТХТ“ Н. Димов“. Това е второто предизвикателство към учениците от страна  на клуба по интереси „Сладка къща“. Активността бе невероятна. Оформиха се 8 отбора по двама участници. Включиха се и ученици от 8 и 9 клас, които все още не провеждат ученическа практика. До последния момент състезателите не знаеха какво ще се крие като продукти в тяхната състезателна кутия. Ръководителят на клуба, г-жа Горяна Борисова, предложи изобилие и разнообразие на продукти.

Публиката взе участие в няколко игри. Необходимо бе да познаят определена подправка и да обяснят в кои ястия се използва. В другата игра бяха показани снимки на световноизвестни салати като салата Цезар, италианска салата Тоскана, шопска салата, салата Айсберг, руска салата. Учениците се оказа, че разпознават различните видове салати. И не само това. Най-смелите изброиха продуктите, характерни за тях.

Когато осемте отбора получиха кутиите настъпи леко стъписване. Но резултатите бяха много вкусни. В салатите имаше не само зеленчуци, но и плодове, както и риба.  Председателят та журито и ръководител на клуб „Сладката къща“, г-жа Горяна Борисова, сподели, че разнообразието и уменията на учениците доста са затруднили членовете на журито. Но най-добрите бяха възнаградени. За всички участници имаше шоколади, а за публиката 8 богати салати за дегустация.

Eкип на ПГТХТ „Никола Димов” Пирдоп