Коледарите от Душанци дариха 800 лв. на Детско отделение в МБАЛ-Пирдоп

800 лева дариха коледарите от Душанци на Детско отделение в МБАЛ-Пирдоп в последния ден на 2021 година. Представители на коледарската група бяха Христиан Николов и Милен, които заедно с Таня Драгоева, библиотекар в НЧ „Светлина” и Димка Георгиева от женския хор, посетиха Детско отделение на 31 декември и връчиха дарението на управителя д-р Юлия Димитрова.

Екипът на отделението ги посрещна топло и с думи на благодарност и признателност за благородния жест на децата и младежите от Душанци. „Благодарим ви от сърце! С тази сума имаме намерение да направим ремонт на една от стаите и ще ви поканим да ни дойдете на гости, за да видите промяната.” – каза мед.сестра Рени Згуровска. „Вие сте един прекрасен пример за всички! Благодарим ви още веднъж! Весели празници!”.

Д-р Юлия Димитрова също отправи своите благодарности към малките дарители и им пожела здраве, да продължават традициите в народните обичаи и да бъдат все така благородни и съпричастни граждани. Към благодарностите се присъединиха и завеждащият ДО д-р Абдул Насрула и главната сестра на МБАЛ – Верка Иванова.

Ето какво споделиха пред в. Камбана Таня Драгоева, Димка Георгиева и Христиан Николов:

Таня Драгоева:

– В коледарската ни група са 11 момчета. Най-малкият е Божидар, на 4 години и половина. Поради усложнената обстановка, те не обикаляха по домовете, а направихме обичая в центъра и който имаше желание, излезе да се порадва. Наричането по къщите е традиционно, но тази година всичко е различно. Децата решиха да направят това дарение на ДО, още на първата репетиция сами го предложиха. Това е изключително благороден жест. Дано да има приемственост и да има още хора, които да даряват!

Димка Георгиева:

– Аз участвам в женския хор. Видяхме, че децата имат голямо желание да се изявят и ги подкрепихме в провеждането на обичая и направихме тържеството на площада в Душанци. Събраха се доста хора, всичко премина много добре. Читалището ни е много дейно, имаме много самодейци, което много ни радва и ни дава надежда за бъдещето.

Христиан Николов, станиник на коледарската група:

– Като млади хора, мога да кажа, че съм много доволен от това, което направихме. Самият факт, че всички се обединихме около тази кауза, ме прави изключително горд. Не става въпрос един или двама да го решат, а всички заедно. Ние ще бъдем коледари и други години занапред и затова сега беше най-удачно да дарим сумата, която събрахме на 25 декември, на Детско отделение. Да направим нещо добро! Ще се опитаме да предадем традицията на поколенията след нас, трябва да я продължим. Има ли желание, всичко се случва.