Кметовете на Мирково, Челопеч и Чавдар – с награди от Националното сдружение на общините

Алекси Кесяков, кмет на община Челопеч , Цветанка Йотина, кмет на община Мирково и кметът на община Чавдар – Григор Даулов, заедно с председателя на НСОРБ – Даниел Панов /кмет на община Велико Търново/

Цветанка Йотина, кмет на община Мирково, Алекси Кесяков, кмет на община Челопеч и Григор Даулов, кмет на община Чавдар получиха високи отличия в Деня на българската община – 12 октомври. Наградите бяха връчени по време на отбелязването на празника в София, а организатор на традиционната церемония бе Националното сдружение на общините в Република България.

Кметът на община Мирково, Цветанка Йотина, получи почетен знак и почетна грамота за „Принос за развитие на местното самоуправление“ в категория малка община. Отличието се връчва за личен принос, професионална активност и участие в дейността на НСОРБ и бе връчено от министъра на финансите Кирил Ананиев.

Кметът на община Чавдар, Григор Даулов, също бе удостоен с почетна грамота и почетен знак за „Принос за развитие на местното самоуправление“ в категория малка община. Наградата се връчва на община Чавдар за придобит европейски облик в годините и уникален професионален почерк в управлението. Министър Кирил Ананиев поздрави кмета Даулов.

С наградата Сертификат за присъждане на Европейски етикет за иновации и добро управление бе удостоен кметът на община Челопеч Алекси Кесяков. Етикетът удостоверява прилагането на Европейските практики за добро демократично управление и постигнато високо качество на управление на общината. Наградата бе връчена от министър Петя Аврамова.