In memoriam – Сбогувахме се с Георги Балканджиев

Сбогувахме се с Георги Балканджиев – Председател на Пенсионерския клуб в село Смолско

На 8 октомври тази година, родственици, съграждани и членове на Пенсионерския клуб „Зора” в село Смолско, с дълбока скръб научихме за кончината на председателя Георги Балканджиев. Той бе начело на Клуба от самото му създаване, преизбиран бе многократно. Той бе обичан, уважаван, отговорен човек. Почитан и почитащ длъжността си човек, дал всичко от себе си за нашия клуб. Имаше уважението не само на нас, но и на сродни клубове от околието и страната.

Най-много, Георги Балканджиев, обичаше да кани гости пенсионери от Пирдоп, Чавдар, Челопеч, Бенковски, Петрич и Мирково. По време на неговото ръководство клубното помещение бе разширено, членовете получаваха коледни подаръци, а за социално слабите имаше и еднократни помощи. Организирани от него бяха много и различни екскурзии в страната.

На този траурен ден, да го изпратят в последния му път, дойдоха много хора. Опелото му бе извършено в параклиса „Свети Георги” край село Смолско. Той е построен от него и съпругата му Елена Балканджиева. Всяка година на това място, на Гергьовден, те двамата организираха събор с курбан за цялото село.

Човекът Георги Балканджиев си отиде много тихо от нас, но ни остави много силни спомени за яркото си и незабравимо присъствие, тук, на Земята.

Поклон, Председателю Балканджиев!

Ние винаги ще те помним!

Димитър Андреев,

заместник-председател на Пенсионерски клуб „Зора” с. Смолско