„Елаците-Мед“ дари нов автомобил за Социалния патронаж в Златица

Дарението е в рамките на Благотворителната програма „Българските добродетели“ на Група ГЕОТЕХМИН

Чисто нов автомобил „Рено Експрес”, с който да се подобрят условията на работа на домашния социален патронаж в община Златица, бе дарен от „Елаците-Мед” АД в рамките на Благотворителна програма „Българските добродетели”. От услугите на патронажа се ползват над 150 души от град Златица, с. Църквище, с. Петрич и с. Карлиево.

На 31 януари, пред сградата на Социалния патронаж в Златица, на събитието присъстваха изпълнителният директор на „Геотехмин” ООД Доминик Хамерс, изпълнителният директор на „Елаците-Мед” инж. Драгомир Драганов, генералният директор на „Елаците-Мед” д-р инж. Ивайло Николов, зам.-генералният директор „Производство” на „Елаците-Мед” инж. Славей Иванов, кметът на община Златица инж. Любомир Цветков, зам.-кметът инж. Илия Македонски и Иванка Ангелова, директор Дирекция „Специализирана администрация”, управителят Нонка Неделева, служители на общинска администрация и звеното, граждани и местни медии.

„Благодаря на „Елаците-Мед” лично от мое име и от името на жителите на община Златица за дарението, което правят днес – нов автомобил за Социалния патронаж. Това е една благородна кауза, която общината осъществява съвместно „Елаците-Мед” АД. Благодаря на всички вас за дългосрочното сътрудничество. Надявам се и за в бъдеще да си помагаме взаимно, защото това е още една добавена стойност за подобряване живота на всички нас.” – каза кметът Любомир Цветков. Той връчи Сертификат за дарение и благодарност на инж. Драгомир Драганов. От своя страна, инж. Драганов предаде ключовете за новата кола на кмета с пожелание за дългогодишно безаварийно ползване. „Това е една от каузите ни със социално въздействие и дългосрочна полза за хората, които използват тази услуга. Нека припомним, че това е втора такава кола, след като през 2020 г. проф. Цоло Вутов, с лични средства, дари автомобил и за социалния патронаж на община Мирково.” – каза Доминик Хамерс, изпълнителен директор на „Геотехмин” и поздрави с новата придобивка от името на проф. дтн инж. Цоло Вутов и четирите дружества основатели на програма „Българските добродетели”.

Отец Йордан Георгиев отслужи тържествен водосвет, поръси със светена вода новия автомобил и също отправи благопожелания за здраве и успехи на всички присъстващи.

Управителят Нонка Неделева също изказа своите благодарности към „Елаците-Мед” и сподели, че с това дарение значително ще се подобри качеството на услугите, предлагани от Социалния патронаж, в който работят 13 души. Доставките до 150-те потребители от четирите населени места в общината ще продължат и със сегашните две коли.