BASE вълнения в Етрополе

 

На 3 октомври в комплекс “Етрополия” се проведе официалното откриване на програма “Бизнес постижения за социално предприемачество” /BASE/, по време на която общо 27 участници ще черпят вдъхновение и опит от успели български предприемачи, за да стартират или доразвият своите бизнеси.

Николай Минков, изпълнителен директор на Индустриален клъстер Средногорие, Нанси Шилър, CEO и президент на Фондация “Америка за България”, Стефан Борисов, заместник-кмет на Община Етрополе, Теодор Седларски, декан на Стопански факултет на Софийски университет “Св. Климент Охридски”, Венета Гергова, директор дирекция „Администрация и туристически дейности“ – Етрополе на “Елаците-Мед” АД, както и Мохамед Гералдез, ентусиаст предприемач и инвеститор, оправиха топли приветствени слова към участниците с пожелания за вдъхновение и успех.

Може би още по-ценно бе присъствието на Мария Радунчева, Магдалена Рачева и Павлина Георгиева, победителите от първата серия от обучения по програма BASE, която се проведе в с. Мирково. Те заедно с Мария Цачева, собственик на френската бутикова пекарна “Прованс” в село Чавдар, споделиха преките ползи от обучението за техните собствени развиващи се бизнеси.

След официалното откриване, курсът започна с първата лекция, в която Мохамед Герладез и Лукан Червенков, създател и собственик на марката висококачествени български спортни чорапи от мериносова вълна Shushon, споделиха своите виждания за това какво означава да си предприемач по света, в България и въобще.

Обучението ще продължи 12 седмици и ще приключи на 14 декември 2018 г. с финално представяне на бизнес-плановете на участниците.

Програма BASE се осъществява от Сдружение “Индустриален клъстер Средногорие” в партньорство с Фондация “Америка за България” и Посолството на САЩ в България.

ИК Средногорие

Добави коментар