Детска палитра в Буново

Талантливите буновски деца с голямо желание се включиха във второто издание на Семинара за ръчни умения, който се проведе през месец септември в НЧ „Светлина-1905 г.“ – с. Буново. Под ръководството на Татяна Гинкулова и Симеон Петров тези дни бяха изпълнени с много емоция и забавление.

Децата подходиха с творчески ентусиазъм в рисуването на керамичните съдове, оцветяването на стъклени чаши и бурканчета, порцеланови чинийки и чашки с лакове за нокти във вода. Досега с пъстрия и живописен свят на изкуството, използването на инструментите и техниките на рисуване, готовите детски творби изпълниха сърцата на младите таланти с радост, задоволство и удовлетворение от свършената работа.

Поради противоепидемичните мерки, плануваната изложба се отмени, но това не намали детския ентусиазъм и желанието за участие в нови проекти, свързани с изкуството и културата.

Читалищното ръководство сърдечно благодари на семейство Татяна и Владимир Гинкулови, г-н Симеон Петров и на семейство Стела и Съби Ангелови за оказаната подкрепа за организиране и провеждане на заниманията с деца за периода юли – септември.

НЧ „Светлина – 1905 г.” село Буново