90 години организиран туризъм в Златица

 

2

На 22 септември на х. Свищи плаз над Златица се състоя тържествено отбелязване на 90-годишния юбилей от създаването на организирано туристическо движение в града. На празника присъстваха кметът на община Златица инж. Магдалена Иванова, председателят на ОбС – Златица Асен Плахов, кметът на село Петрич Николай Лилов, директорът на СУ „Св. П. Хилендарски” Нели Стефанова, общински съветници, учители, любители на туризма.

Група ученици, заедно с техните учители, направиха поход от м. „Кашана” до хижата. По време на тържеството председателят на ТД „Свищи плаз – 2013” Здравко Тодоров разказа историята на дружеството и се върна назад в спомените си за първите туристи в Златица и създаването на организираното туристическо движение в града.

Поздравление към присъстващите отправи инж. Магдалена Иванова, като им пожела още дълги години в града да се развива туристическото движение. Тя удостои с почетни грамоти и плакети едни от първите туристи в Златица – Ленин Готов – посмъртно, и Лулчо Моравенов. В словото си Лулчо Моравенов благодари на общинска администрация за наградата.

Отец х. Йордан Георгиев освети курбана, който бе приготвен от леля Филка. Присъстващите получиха и брой от специално издадения по повод празника вестник на ТД „Свищи плаз – 2013”.

 

Добави коментар