632 хил. лв. за общините Челопеч и Чавдар

DogovoriDundee

На 27 май в Информационния център на Дънди Прешъс Металс Челопеч се състоя подписването на  годишните договори за инвестиции в общини от регион Средногорие.

Изпълнителният директор на Дружеството, д-р инж. Илия Гърков, икономическият директор Цветанка Караиванова, и кметовете на Челопеч и Чавдар Алекси Кесяков и Пенчо Геров, в присъствието на председателите на ОбС – Челопеч и ОбС – Чавдар Николай Николов и Александра Муфатчийска и медии, подписаха договори на стойност 632 000 лв. /Договорът с община Златица ще бъде подписан по-късно, след като ОбС – Златица вземе решение, относно проектите, които ще бъдат финансирани./

Средствата са предназначени за развитието на общините в дългосрочен план. Устойчивото развитие на региона е сред основните приоритети на Дънди Прешъс Металс Челопеч и е важна част от корпоративната социална отговорност на дружеството. Инвестирайки в обществото, Дънди Прешъс Металс  се грижи за качеството на живот на хората от общностите, където дружеството развива своята дейност.

Основните проекти за община Челопеч, които Дънди Прешъс Металс ще финансира през календарната 2016 година са:

  1. Благоустрояване и изграждане на преместваеми съоръжения за обществено ползване (павилиони) на територията на община Челопеч.
  2. Празник на община Челопеч – Пресвета Неделя

За община Чавдар приоритетните области, които ще бъдат финансово обезпечени от дружеството са:

  1. Културен календар за 2016 г.
  2. Реконструкция и ремонтни работи в района на параклис „Св. Георги“. /Дейностите по проекта приключиха и обектът бе открит с тържествена церемония/
  3. Подпомагане на отделението за хемодиализа в МБАЛ Пирдоп АД.

След подписването на документите, изпълнителният директор д-р инж. Илия Гърков обобщи, че средствата, които се предоставят на общините с годишните договори допринасят за развитието на основни инфраструктурни обекти и за запазване на културните традиции в региона.

Кметовете инж. Алекси Кесяков и Пенчо Геров благодариха на ръководството на дружеството за подкрепата, която осигуряват  на общините Челопеч и Чавдар.

Добави коментар