31 май – Празник на Златица

КОНЦЕРТ НА САМОДЕЙНИТЕ СЪСТАВИ

 

praznikzlatica-samodeici

На 30 май в Читалище „Хр. Смирненски”, се състоя празничен концерт на самодейните състави от Златица. Концертът бе посветен на празника на града. Присъстваха кметът на общината инж. Магдалена Иванова, председателят на ОбС – Златица инж. Стоян Генов, председателят на читалището Петър Белишки.

Фолклорният празник бе открит от тригласния женски хор „Златолира”, а след това се изявиха певците от детската вокална група. Своите най-добри изпълнения показа и вокална група „Златина” към Пенсионерския клуб и групата за стари градски песни „Златен блян”.

Танцовите състави „Изгрев”, „Шарено хоро” и детският танцов състав показаха добри умения в танцуването на народни хора. В концерта се включиха и децата от ЦДГ „Слънце” и ОДЗ „Вяра, Надежда и Любов”. Своя певчески талант изявиха певиците Александра Бачева, Цветанка Танчева, Николинка Георгиева.

Изненадата на вечерта бе новият химн на община Златица, изпълнен от Невелина Сараджова. Инж. Магдалена Иванова поздрави зрителите в залата и награди за принос в развитието на културата на общината всички самодейни състави.

 

ВЪЛНУВАЩ ФИНАЛ НА МАЙСКИ ПРАЗНИЦИ 2015

praznikzlatica-praznik2015

На 31 май, като част от Майските културните празници в общината, бе отпразнуван Денят на Златица. По традиция празникът се чества в последната неделя на месец май.

Кметът на община Златица инж. Магдалена Иванова отправи приветствено слово към жителите и гостите на Златица, в което подчерта, че празникът на града е и празник на традициите и историята. Тя връчи специална грамота и плакет на дългогодишната самодейка Добрина Гайтанджиева за нейния принос в съхраняването и развитието на културните традиции в Златица.

Програмата на празника започна с новия химн на Златица, изпълнен от Невелина Сараджова. Тържеството продължи с фолклорен спектакъл на Ансамбъла за народни песни и танци „Пазарджик”. Със своите изпълнения музикантите и танцьорите накараха присъстващите да извият кръшни хора.

Честването на Деня на Златица завърши с концерт на популярната рок група D2. В концерта се включи и бившият певец от групата Дичо.

Добави коментар