13 училища и 11 читалища от Средногорието получиха стотици ценни томове от Геотехмин и Елаците-Мед

Учениците от ОУ „Св.Св. Кирил и Методий“ с. Челопеч с дарените интересни книги

По случай на 24 май и 1 юни Геотехмин ООД и Елаците-Мед АД за поредна година дариха българска художествена литература на 30 читалища и училища в Софийска област. Сред получилите ценните томове са 13 училища и 11 читалища в района на Средногорието. Даренията за повече от 1300 тома са част от програмата на дружествата за корпоративната социална отговорност „Култура и национална идентичност“.

Четвъртокласниците Симона Симеонова и Кристиян Бонев –
НУ „Тодор Влайков“ Пирдоп

Най-разнообразни заглавия от българската и световната класика, детска, съвременна, историческа и философска литература, от автори като Иван Вазов, Дора Габе, Леда Милева, Антон Дончев и Ханс Кристиян Андерсен, станаха част от библиотеките на училища и читалища в Мирково, Златица, Пирдоп, Душанци, Антон, Каменица, Буново, Смолско, Петрич, Чавдар, Челопеч, Карлиево, Църквище, Антон и Копривщица.

Инвестициите в младите хора и образованието им са кауза, която е в основата на социалната отговорност на Група ГЕОТЕХМИН. Групата и лично управителят й проф. дтн Цоло Вутов застава зад инициативи, които подкрепят духовното израстване, културата и съхраняването на националното самосъзнание на младежите. Програмата „Култура и национална идентичност“, в сферата на литературата и изкуството, е дългосрочна и е насочена към младото поколение в регионите Средногорие и Етрополе, където компаниите развиват дейност.  Началото и е поставено през 2012 г., като компанията вече е дарила повече от 30 000 тома книги на училища, читалища и детски градини.