12 медала за каратистите от Пирдоп на Международно състезание

На 17 май в Горна Малина се проведе Международен турнир по карате „Никон оупън 2014″ за всички възрастови групи. В него взеха участие около 350 състезатели от шест държави – България, Сърбия, Гърция, Македония, Финландия и Турция. Клубът по източни бойни изкуства „Френдшип“ – Пирдоп взе участие с 10 каратисти.

При най-малките Камелия Лещарова, която тренира отскоро и е едно от талантливите ни деца, спечели четири двубоя на ката в квалификациите. В петата й фаинална среща тя загуби, оставайки на второ място със сребърен медал. Втори по възраст бе Валентин Атанасов, но той загуби още в първата си среща на ката и не продължи по-напред. Следващият ни каратист бе Цветина Атанасова. Това бе второто й състезание, но първо от този ранг и за нея бе важно това участие. Добри Димитров на кумите взе бронзов медал. Следващият ни по възраст състезател бе Айлин Бобева. На ката винаги е била фаворит и заслужено спечели златния медал. На кумите тя отпадна още в първата среща. Реми Бобев игра ката и кумите при мъжете. Въпреки, че нямаше много време за подготовка той стана първи на ката и взе златния медал. На кумите падна на финала и остана на второ място със сребърен медал. Георги Бораджиев също бе при мажете на ката и остана на второ място след Реми.

Георги, Реми и аз играхме синхрон ката мъже. Имахме малко време за подготовка, като направихме само две тренировки. Въпреки това отборно спечелихме златния медал. Ива Георгиева и Анастасия Савова играха при жените ветерани на ката. Бяха само трима участници те и още една гъркиня, която се класира на трето място, Ива е втора, а Анастасия завоюва златния медал. Аз участвах при мъже ветераните на ката. Във финалната среща победих гръцки състезател и станах първи.

Като цяло клубът по източни бойни изкуства „Френдшип“ – Пирдоп спечели общо 12 медала – 7 златни, 4 сребърни и 1 бронзов.

На 1 юни, с помощта на Аурубис, в залата на ПГМЕ – Пирдоп ще се организира традиционният турнир по карате на клуба. Каним всички желаещи да присъстват.

Изказвам благодарности към ръководството на Аурубис за осигурените средства за участието ни в турнира. Отправям благодарности към инж. Ненка Рашева – директор на ПГМЕ – Пирдоп, която ми предостави възможност да създам отлични условия за тренировки. 

Ресми Бобев – треньор

Добави коментар