1 юни – Ден на детето

Община Челопеч

 

1uni-Chelopech

Празничният календар на община Челопеч, посветен на Деня на общината Пресвета неделя, започна на 1 юни с пищен празник в парк „Корминеш”, по повод Деня на детето. Община Челопеч бе организирала весели забавления за най-малките свои жители. В празника се включиха деца от ОДЗ „Х. Кр. Андерсен” и учениците от I до IV клас на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий”.

Малчуганите бяха забавлявани от аниматори от парти агенция Кинетофън. Заедно с тях те пяха, танцуваха, скачаха и се веселиха. С изрисуваните си лица, децата имаха възможността да се превъплътят в различни герои. За всички участници в празника имаше награди.

 

Община Мирково

1uni-Mirkovo

На 1 юни община Мирково зарадва децата от ОДЗ „Д. Габе“ и ОУ „Георги Бенковски” с прекрасен детски празник, който се състоя в центъра на селото.

Специално поканените аниматори забавляваха детската публика с песни, танци и специални загадки. Детското веселие провокира и по-възрастните да се почувстват деца и всички да се забавляват заедно.

Лицата на децата бяха изрисувани от художник, което още повече засили празничното настроение и въодушевление.

 

ПЪСТЪР ДЕТСКИ ПАНАИР – ПОДАРЪК ОТ АУРУБИС

1uni-Auru

На 30 май, по повод 1 юни – Международния ден на детето, „Аурубис България” АД подари на децата от Пирдоп и Златица прекрасен празник. И в двата града бе организиран Детски панаир. Организацията на домакините бе отлична, а с изпълнението на приятната задача да забавляват децата на двете общини бяха „натоварени” аниматорите от фондация Изиарт София.

В няколко шатри, разположени в центъра на двата града, бяха събрани разнообразни занимания: рисуване с пясък, правене на отпечатъци от ръце с бои, архитектурна работилница с дървени клечки и ластици, рисунка на платно, музикални изпълнения на истински барабани.

Аниматорите от „Изиарт” показаха на децата интересни физични и химични опити, част от „Цирк на науката”. Децата имаха възможност да се научат на стъклопис и макияж. Всеки желаещ малчуган имаше възможност да си направи маска или играчка.

За най-смелите в следобедните часове имаше урок по зумба.

Добави коментар