1 март – Ден на самодееца – Признание за добрите постижения

DenNaSamodeeca2016

На 1 март, по случай Деня на самодееца, по утвърдена традиция УС на читалище „Напредък 1869” – Пирдоп организира празник за всички състави от читалището. И тази година той се състоя в ресторант „Паскал”. Официален гост на тържеството бе кметът на община Пирдоп Ангел Геров.
Празненството бе открито от секретаря на читалището Татяна Крънева, която пожела на всички да са живи и здрави, все така всеотдайни в творческите си изяви и нови успехи. Ангел Геров също приветства присъстващите читалищни дейци и поднесе поздравителен адрес и кошница с цветя. Той заяви, че общината ще подкрепя развитието на читалищните дейности и твърдо ще стои зад интересите на читалището.

Всички присъстващи получиха мартенички.
Самодейните състави бяха поздравени с песни, изпълнени от детска вокална група „Шарени мъниста“, с ръководител Мариана Върбанова. Поздрави отправи и новосформирания дует Мариана Върбанова и Евдокия Богданова. Музикален поздрав отправиха и певците от група „Контраст“. Смесеният битов хор с песен поздрави председателя на читалището Милена Мачканова по случай раждането на нейната дъщеря.

Вечерта продължи с музика и танци. Извиха се дълги хора, на които освен танцьорките от „Шарено хоро”, се хванаха и останалите самодейци. Всички се чувстваха като едно голямо семейство.

Добави коментар