Ярката пирдопска следа в Националния отбор по лека атлетика

Състезатели от 18 страни се бориха за медали в Балканиадата по лека атлетика в Стара Загора, която се проведе на стадион „Берое”. Организатори са Асоциацията на балканските атлетически федерации /АБАФ/, община Стара Загора и Спортен клуб по лека атлетика „Берое”. Турнирът бе последна възможност за покриване на нормативите за Европейското първенство в различните дисциплини.

На стадион „Берое“ дойдоха състезатели от Албания, Армения, Босна и Херцеговина, Грузия, Гърция, Хърватия, Израел, Кипър, Косово, Македония, Молдова, Румъния, Словения, Сърбия, Турция, Украйна, Черна гора. Сред тях са младежки европейски шампиони, сребърни и бронзови медалисти от световни и европейски турнири.

От СКЛА „Средногорски атлет” Пирдоп участие взе атлетката Елица Тодорова, с треньор Ваньо Масларски. Тя стартира в дисциплината 1500 метра. Със своето време от 4:44.06 мин, Ели спечели достойното осмо място в своята категория.

 

 

Диляна Минкина, с треньор Цвети Кирилова, зае седмите места в разстоянията 1500 и 3000 метра с времена 4:35.41 мин и 10:04.41 мин.

Двете момичета от Пирдоп бяха част от националния отбор на България в дисциплините 1500 и 3000 метра.

Добави коментар