ЧПГЧО – Челопеч – Успешно дипломиране

DiplomiChPGChO

На 30 юни в читалище „Напредък” – Пирдоп бяха връчени дипломите на 30-те зрелостници на ЧПГЧО – Челопеч. Гости на тържеството бяха д-р инж. Илия Гърков, изп. директор на Дънди Прешъс Металс Челопеч, Нина Калоянова, секретар на община Челопеч, Весислава Панджерова, директор на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Челопеч. От името на кмета на община Челопеч инж. Алекси Кесяков, приветствие към завършващите поднесе Нина Калоянова. Тя връчи на зрелостника Георги Самарджиев специален плакет и грамота от община Челопеч за показани професионални умения по ИТ като стажант в институцията. Учениците от VІІІ, ІХ, Х и ХІ клас бяха подготвили кратък рецитал на английски и български език, като поздрав към техните съученици.

Директорът на ЧПГЧО – Челопеч Николай Кръстев каза в словото си, че благодарение на усилията на 150-те ученици и 16-те учители, отново приключва една много успешна учебна година. Общият успех на гимназията за учебната 2015/2016 г. е много добър 5,13. Успехът на VIII а клас е 5,42, на VIII б клас – 5,49, IX а клас – 4,87, IX б клас – 5,05, X а клас – 5,06, X б клас – 5,14, XI а клас – 5,35, XI б клас – 4,72, XII а клас – 5,09, XII б клас – 5,55. Особен успех за училището е и завършването на 24-ма пълни отличници, от които 10 са дванадесетокласници. Има класиран зрелостник за национален кръг на две различни олимпиади и това е Теодора Новакова. Неделко Калоянов е постигнал най-висок успех на олимпиадата по история за своята възрастова група. Две отлични оценки на олимпиада по български език и литература са постигнали учениците от осмите класове Боряна Велкина и Ева Панкова. Мирослава Димитрова от ХІІ б клас пък е финалист в състезанието по креативно писане на английски език. Мария Искрова е спечелила изключителна стипендия от проекта „1000 стипендии” с проект по биология. Рени Вълчева е получила специален приз от състезанието на училищата-членове на асоциацията на Кеймбридж. Николай Кръстев отбележи и успешното участие на зрелостниците в младежкия форум Евроскола през месец май, който се проведе в Страсбург. Бяха изброени още много успехи, отличия, участия и инициативи на ученици от английската гимназия, които са повод за особена гордост. Резултатите от ДЗИ по български език и литература са повече от красноречиви – първо място за училището в Софийска област. Общо 23 са отличните оценки на 30-те зрелостници – 12 по БЕЛ, 10 по английски език и 1 по история и цивилизация.

Д-р инж. Илия Гърков, заедно с класните ръководители Димитринка Арнаудова и Илонка Лозанова връчи на четирите абсолютни отличнички от випуск 2016 плакети, дипломите за завършено средно образование, пръстен с послание и подаръци от ДПМЧ. Това са Петя Георгиева, Теодора Новакова, Мария Искрова и Таня Червенкова. Под бурните аплодисменти на присъстващите родители, близки, съученици и гости бяха връчени и дипломите на останалите 26 дванадесетокласници.

Отправени бяха и вълнуващи думи на благодарност от името на випуск 2016. Своеобразният празник завърши с много емоции и снимки за спомен.

Добави коментар