ЧПГЧО – Челопеч – Пълни шестици на предварителни кандидат-студентски изпити

ChPGChO

Основните въпроси, които вълнуват днешните кандидат-студенти са: къде да продължим обучението си и как това да бъде осъществено. Висшите учебни заведения предлагат все повече и повече възможности за висока квалификация и добра реализация, откривайки нови и все по-атрактивни специалности и учебни дисциплини. Но преди да станат част от това, зрелостниците трябва да се справят със сериозната задача да преодолеят по най-успешния начин кандидатстудентския праг.

На 13 март, един от лидерите сред висшите учебни заведения в България, УНСС, проведе предварителен приемен изпит. Бъдещите студенти имаха възможността да проверят знанията си и а ако те се окажат достатъчно добри, още в настоящия момент имат възможност да гарантират статута си на студенти за следващата академична година.

Изпитът се проведе под формата на тест в три модула: български език и езикова култура и математика-основни, които съдържат съответно по 20 въпроса и са задължителни за всички кандидат-студенти. Всеки участник в единния приемен изпит на УНСС сам посочва предмета, с който желае да се яви на трети модул, като всички зрелостниците от ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ“ избраха български език и литература, който включва 40 въпроса, основно от учебния материал за  XI и XII клас.

Таня Червенкова, Петя Георгиева, Надежда Христева, Николета Иванова и Християн Вътев защитиха статута си на изключително успешни ученици, справяйки се по най-добрия начин с единния приемен изпит на УНСС.  Зрелостниците са постигнали отлични оценки, като особено впечатляващи са резултатите на Таня и Петя, Отличен – (6.00). Не е за пренебрегване и резултатът на Християн,  Отличен 567, с което те още към настоящия момент си гарантират сигурен прием. Като се прибавят към тях и много добрите оценки на Надежда и Николета, резултатът може да се квалифицира като поредната впечатляваща страница в богатата история на училището по отношение на успешното  представяне на учениците в кандидатстудентска кампания. От друга страна зрелостниците за пореден път достойно защитиха авторитета на школата по български език, литература и математика на ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ“, който от години се гради от преподавателите Евгения Георгиева, Христина Пипкова и Николай Кръстев.

За учениците на ЧПГЧО „ЧЕЛОПЕЧ“ настоящият месец е изпълнен с множество предизвикателства, свързани с участието им в много и различни изпити и състезания, а за зрелостниците това е месецът на кандидатстудентските изпити.

И през настоящата година сериозните изпитания по традиция се превръщат в поводи за гордост и удовлетворение от добре свършената работа. И кой друг ако не зрелостниците са тези, които дават пример за това, как наученото се превръща в сбъдната мечта.

ЧПГЧО – ЧЕЛОПЕЧ

Добави коментар