ЧПГЧО – Челопеч – Представяне на книгата „Характерите на думите“

predstavqni kniga chpgcho

На 14 януари в малката зала на читалище „Хр. Смирненски” Златица се състоя представяне на ІІ том на сборника „Характерите на думите”, с творби на ученици от ЧПГЧО – Челопеч. Присъстваха директорът на учебното заведение Николай Кръстев, учители, ученици, родители и много приятели на учениците.

Книгата е дело на членовете на клуба по творческо писане към учебното заведение, с ръководител Евгения Георгиева. Нейното отпечатване е с подкрепата на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”ЕАД.

По време на представянето учениците прочетоха свои произведения, публикувани в книгата. В нея се откриват  стихове, разкази, есета и рисунки на младите творци.

Авторите на литературните произведенията са Александър Нистеров, Калина Питекова, Мареан Харалампиев, Надежда Христева, Неделко Калоянов, Николай Павлов, Николета Иванова, Нина Велева, Ния Каменова и Тодор Чолаков. Рисунките в книгата са дело на Николета Иванова, Ренета Павлова, Нина Велева, Василена Бачева, Мареан Харалампиев и Цвета Панджерова.

След края на представянето младите творци бяха наградени с аплодисментите на публиката, а много от тях получиха и букети с цвята.

Във въведението на книгата Евгения Георгиева споделя с читателите, че в нея умело се преплитат метафори, символи, епитети, за да изразят най-искрените и истински чувства, вълнуващи неспокойните поетични души.

Пожелаваме на младите творци вдъхновението им да не секва, за да създават нови и нови творби, които да радват почитателите на изящната словесност.

Добави коментар