Читателски клуб „Приказен свят“ с постановка по приказка

Постановка по приказката „Нови приятели” от поредицата „Пекарна „Захар и канела” представиха членовете на читателски клуб към библиотеката в Пирдоп. Учениците от 5 а клас на СУ „Саво Савов” се бяха постарали да пресъздадат възможно най-добре обстановката от творбата като декори, герои и действия. Пред своите родители и гости, малките актьори представиха откъси от книжката на Линда Чапмън.

Библиотекарят Захаринка Бодурова разказа за дейността на клуб „Приказен свят”, като обяви, че учениците участват в Националната награда за детски книги „Бисерче вълшебно”, чиято цел е да насърчи четенето сред подрастващите. Наред с други заглавия, децата са се впечатили най-много от тази книга.

В началото, Диди Атанасова отправи музикален поздрав на китара. Театралната игра бе на ниво, което си пролича от реакцията на публиката. Авторски филм за подготовката на сценките е бил изработен от Кристина Цанева.

Ръководителите Захаринка Бодурова, Росица Чернева и Кристина Павлова получиха цветя в знак на благодарност и внимание. Всички участници в клуба получиха грамоти от „Бисерче вълшебно” за почетно жури.

Накрая бе разиграна томбола с малки изненади и почерпка с домашно приготвени лакомства.