Четвърта Ловджийска среща на мегдана в Чавдар

Както обеща кметът Григор Даулов, празничните събития в община Чавдар продължават и след настъпването на Новата година. На 15 януари, събота, площад „Васил Левски” в Чавдар прие гостите на четвъртото издание на „Ловджийска среща на мегдана”. Събитието беше организирано от ловната дружинка в селото, съвместно с читалище „Надежда” и община Чавдар. С това събиране, в Чавдар отбелязват края на ловния сезон, а ловджиите споделят деликатеси от улова си с всички присъстващи.

Разбира се, пристигнаха и много гости от района и страната.

Приветствия поднесе секретарят на общината Павлина Павлова, която посрещна всички с „Добре дошли” и от името на община Чавдар пожела здраве, радост, късмет и щастие. На ловците тя пожела наслука, да се грижат добре за ловните зони и за дивеча. Заместник председателят на ловната дружинка в Чавдар Димитър Колев също поздрави гостите и изказа благодарност към кмета Даулов, общинските съветници и общинската администрация за подкрепата към дружинката.

Колоритните самодейки към читалище „Надежда” поздравиха с няколко изпълнения на народни хора, а гвоздеят в тяхното представяне бе балетът „Лебедово езеро”, което предизвика бурни аплодисменти и много усмивки в публиката. Ръководител на клуба за народни хора „Чавдар” е Камелия Иванова. С много настроение, артистичните дами пожелаха „Наслука” през 2022 година на чавдарските ловджии.

Известният комик Димитър Туджаров – Шкумбата пък бе специален гост. От сцената, с типичния за него стил, той разказа забавни вицове и истории, в които вплете и персонажи от публиката, а смехът бе гарантирано много добър качествено и количествено.

Ловците майстор-готвачи Минко Гинчев, Димитър Мишев и Иван Сеизов приготвиха кавърма от свинско питомно месо, кромид лук и кисело зеле в големия чавдарски тиган и всички дошли да се забавляват, успяха да опитат от майсторски сготвената гозба, гарнирана с червено вино и греяна ракия.