В Челопеч бе открита тренировъчна площадка по безопасност на движението

img_7498

На 20 септември в Челопеч се състоя тържествено откриване на тренировъчната площадка по безопасност на движението и колоездене. То бе част от отбелязването на Европейската седмица на мобилността. Присъстваха кметът на община Челопеч инж. Алекси Кесяков, общински съветници, служители в ОбА – Челопеч, ученици.

По време на откриването, Сашка Вътева –  директор Дирекция „Специалиризирана“ в ОбА – Челопеч,  риветства присъстващите и разказа историята на проекта. Той се изпълнява от бюджета на община Челопеч, като неговата стойност е над 460 000 лв. Целта на съоръжението е да изгради навици у децата в условията на пътното движение и да бъде от полза за училищата и детската градина за обучение по безопасност на движението по пътищата. Строежът на съоръжението за колоездене продължи 5 месеца. То разполага с лабиринт от алеи, снабдени с нужната маркировка, пътни знаци и уреди, наподобяващи улици в населено място.

Приветствие към присъстващите отправи кметът инж. Алекси Кесяков, който изрази своето задоволство от успешното завършване на проекта. Той пожела на всички деца, младежи и възрастни приятно използване на съоръжението. Удовлетворение от добрата работа изрази и управителят на фирмата-изпълнител Янко Шумков.

Лентата на новата придобивка беше прерязана от инж. Алекси Кесяков и Янко Шумков, като кметът плисна менче с вода.

Присъстващите деца и младежи нямаха търпение да се втурнат с велосипедите си и да използват площадката. Към тях се присъедини и инж. Кесяков. Поради лошите метеорологични условия, планираната обиколка на Челопеч с колела бе отложена.

 

Добави коментар