ЦВЕТЯ И ПРЕКЛОНЕНИЕ ПРЕД ПОДВИГА НА ВАСИЛ ЛЕВСКИ

178godini ot rojdenieto na Levski

По случай 178 години от рождението на безсмъртния апостол на свободата – Васил Левски, пред монумента, построен в негова чест на рида „Гълъбец”, на 17 юли се състоя поклонение в негова памет. Присъстваха кметът на община Мирково Цветанка Йотина, председателят на ОбС – Златица инж. Стоян Генов, секретарите на общините Мирково и Златица – Цвета Попова и Теодора Петрова, общински съветници от ОбС в Мирково и Златица, представители на „Геотехмин” ООД и „Елаците-Мед” АД.

Още преди началото на тържеството, звучаха популярни патриотични песни. Припомнени бяха живота и делото на Васил Левски. Музикален поздрав към гостите отправи вокалната група от читалището в с. Буново, която изпълни една от най-българските песни „Хубава си, моя горо”.

В края на събитието цветя и венци бяха поднесени от името на общините Мирково, Златица и Пирдоп, от Геотехмин и Елаците Мед, политически партии. Представители на клуб „Традиция” изстреляха във въздуха с възрожденските си оръжия празнични салюти.

Честването на годишнината от рождението на великия българин бе вълнуващо и тържествено. Една традиция, която трябва да се продължава.

Добави коментар