Цветно детско лято в Буново

През изминалата седмица, сред уютната прегръдка на планината в село Буново, Арт ателие „Сръчковци“ започна своята дейност. Читалището се огласяше от весел детски смях. Малки сръчни ръчички творяха и опознаваха света. Денят започваше с игри, в които да се опознаем, да споделим и да научим нещо, което да ни направи по-умни, знаещи и можещи. Когато човек усети вълнението, с което всеки ден пристигаха на заниманията децата, които летуват в селото, си казвам, че няма нищо по-хубаво от детските усмивки.

Всеки имаше възможност да се изяви, да се почувства успял и удовлетворен от работата си. Направихме си мозайки от семена, картини от квадратчета, дори сами си изработихме кукли за кратката пиеса, в която главните герои, Мечо и Ежко, разбраха, че в приятелството най-ценно е споделянето. И ние споделяхме … шеги, усмивки, слънчеви лъчи и някой друг бонбон. Любимите баби и майки ни подкрепяха и помагаха, а ние ги зарадвахме с нашето представление. Накрая от вълна си изработихме пъстри пеперуди, за да ни напомнят за едно цветно детско лято.

Когато желанието, творчеството и фантазията се срещнат, светът се изпълва с красота и радост.

Благодаря на Народно читалище „Светлина-1905г.“ и кметството в село Буново, за срещата ми с тези прекрасни деца. Като учител мога да кажа, че беше много вдъхновяващо, различно и приятно изживяване.

Стела Ангелова