Храмов празник на Карлиево

praznik_karlievo-2016

На 20 септември Карлиево отбеляза храмовия празник на своята църква „Св. Великомъченик Евстатий“ и празника на селото. Присъстваха кметовете на общините Златица и Мирково – инж. Магдалена Иванова и Цветанка Йотина, председателят на ОбС – Златица Асен Плахов, кметските наместници на Петрич и Църквище – Николай Лилов и Стоянка Петрова, почетният гражданин на община Златица Иван Иванов, общински съветници, служители в ОбА – Златица, жители и гости на селото.

По традиция гостите тръгнаха от кметството към църквата „Св. Вкм. Евстатий“, под звуците на духов оркестър, предвождани от кмета на селото Ненко Миндилов. В храма всеки запали свещ за здраве и благополучие.

Поздравление за празника към гостите и жителите на Карлиево отправи кметът инж. Магдалена Иванова. В него тя пожела на всички здраве, а в семействата им да има топлина, радост и благополучие. С приветствено слово към присъстващите се обърна и Ненко Миндилов.

Приповдигнато настроение на добре организираното тържество създаде специално поканения оркестър. Техните песни накараха хората да извият кръшни хора на поляната пред църквата. Средствата за празника са осигурени от социалната програма на „Дънди Прешъс Металс Челопеч”.

С много музика, песни и хора, тържеството продължи до късния следобед.

 

Добави коментар