Хелоуин парти в СУ „С. Савов“ Пирдоп

helloweenpartysupirdop

На 30 октомври във физкултурния салон на СУ „С. Савов“ Пирдоп за поредна година бе организирано Хелоуин парти. Организатори на празника бяха учениците от XI клас в училището.

Водещите Диляна Къркеланова и Айлин Али разказаха историята на Хелоуин. Той идва от древните келти, които посрещали своята нова година Самайн в края на октомври. Те живеели със заблудата, че в нощта срещу нея починалите през изминалата година навестяват земята, в търсене на живи тела, в които да се вселят. За да се предпазят, келтите гасели огъня в огнищата и се опитвали да изглеждат колкото се може по-страшно – обличали животински кожи и глави, надявайки се да изплашат привиденията.

Водещите съобщиха, че таз годишното хелоуин парти е с благотворителна цел. Организаторите бяха поставили кутии за дарения и бе организиран благотворителен базар в подкрепа на болния им приятел Дими. Гостите на партито имаха възможността да закупят изработени от учениците храни или хелоун артикули.  Събраните средства от базара ще бъдат предоставени за лечението на момчето.

На празненството учениците бяха облечени в костюми, стараейки се да изглеждат кой от кой по-страшно. Всеки от тях взе участие в дефилирането, чрез което показаха своите костюми. Органзиирани бяха и различни състезателни игри, като най-забавно и атрактивно бе любимото на всички лимбо. Наградният фонд от игрите също беше предоставен за благотворителната кауза.

Добави коментар