ФК „Пирдоп“ отново стана носител на Купата на община Пирдоп

На 20 юли на футболното игрище в Пирдоп се изиграха последните мачове от турнира по мини футбол за купата на община Пирдоп. Той бе организиран от общинската администрация, съвместно с БАМФ – Средногорие.

 

 

 

Припомняме, че в надпреварата участие взеха 12 обора от района на Средногорието. Първоначално те изиграха 6 двубоя на принципа пряка елиминация. След като останаха 6 отбора, те бяха разделени в две групи с по три отбора. Първият и вторият в групата продължиха за полуфиналните на турнира.

Първият полуфинал бе вечното дерби в лига “Средногорие” – ФК “Пирдоп” срещу “Орлин” Пирдоп, завършил в полза на “зелените”. Вторият полуфинал изправи един срещу друг първенецът в група Б “Отбора на народа” срещу втория отбор от група А – МФК “Средногорец” Златица. Сблъсъкът между тези отбори донесе много емоция и адреналин не само за играчите, а и за публиката. Момчетата от Златица успяха да реализират един гол, а след като “гробарите” губеха в края на второто полувреме успяха да изравнят и да доведат мача до дузпи. По-добри в изпълненията от бялата точка бяха момчетата от МФК “Средногорец”, които се класираха на финала.

В мача за трето и четвърто място съставът на Орлин победи този на Отбора на народа и заслужено грабнаха бронзовите медали. Във финалния сблъсък ФК “Пирдоп” се наложи над МФК “Средногорец” Златица, ставайки за втори път носител на купата на община Пирдоп. За победителят в турнира бе предвидена и специална награда – квота за турнира “Лига България”, но тъй като ФК “Пирдоп” спечелиха квота за “Шампионска лига България”, квотата за втория по сила турнир на БАМФ, печелят момчетата от МФК “Средногорец” Златица.

Отборните и индивидуалните награди в турнира бяха връчени от кмета на община Пирдоп Ангел Геров. Той изрази своето задоволство, че през тази година в надпреварата участват 12 отбора. Ангел Геров заяви още, че при старта на лига “Средногорие” игрището в Пирдоп ще има вече функциониращи съблекални, със санитарен възел. Друга радостна новина за играчите бе обещанието, че при третия сезон на лигата игрището ще бъде със сменена настилка.

Индивидуалните награди бяха спечелени от най-млад футболист – Тодор Генков от „Отбора на народа”, най-добър защитник – Александър Богоев от ФК „Пирдоп”, най-добър вратар – Антон Ранчев от МФК „Средногорец” Златица, голмайстор на турнира – Станислав Запрянов от МФК „Средногорец” Златица, най-ценен играч – Стефан Петков от „Отбора на народа”.

 

 

Добави коментар