Учителската общност е важен фактор за бъдещето на Златица

uchitelizlatica

На 5 октомври в над 100 държави по света се отбелязва Денят на учителя. Тази година празникът се провежда под мотото „Ценим учителите, подобряваме техния статус“. На национално ниво законодателната и изпълнителната власт, както и  социалните партньори заявиха готовност  да обединят  усилията си в утвърждаването на образованието като приоритетна за държавата дейност.

По инициатива на директора на СУ „Св. Паисий Хилендарски“ Нели Стефанова кметът на Община Златица инж. Магдалена Иванова организира тържествена вечер. Поканени за участие бяха учителите от двете учебните заведения и  детските градини, служители с сферата на образованието.

В празнично украсената зала на  ресторант „Средногорие” ученици от 7. клас изразиха в стихове своята признателност към учителя.  Приветствие поднесе и г-жа Иванова, в което пожела на  присъстващите здраве и успех в усилията за по-добро образование в град Златица.

Тържественият концерт беше подготвен от Тодор Цачев – учител по музика в СУ „Св.Паисий Хилендарски”. Прозвучаха класически произведения и съвременни творби, изпълнени от Ивайла Цачева /пиано/, Тодор Цачев и Християна Павлова -10. клас /саксофон/, Калоян Серафимов – 11. клас /ударни инструменти/. Вокалните изпълнения на Александра Бачева от 6. клас, Константина Медарова от 4. клас и гостът на вечерта – оперният певец Ясен Ангелиев също бяха посрещната с нестихващи аплодисменти.

На този празник учителите от Златица се заявиха като общност, която е важен фактор за бъдещето на Златица. И нещо повече – те са готови да изпълнят тази мисия, търсейки непрекъснато нови възможности да удовлетворяват нарастващите изисквания към тяхната работа.

 

Добави коментар