Учители от СОУ „С. Савов“ Пирдоп участваха в мобилност в Италия по проект „Свържи се, Сподели и Вдъхнови“

Prezentacia_mobilnost_SOU_Pirdop-1

На 19 ноември в СОУ „С. Савов” бе представена презентация на приключила мобилност в Италия, по проект ERASMUS + – Connect, Share and Get Enlighted /Свържи се, Сподели и Вдъхнови/. Тя бе представена от учителките Донка Красимирова, Петя Спасова и Миглена Джежова, които бяха участници в мобилността, провела се от 9 – 13 ноември.

Чрез презентацията учителките показаха училище „Данте Алигери” в град Чериньола, Италия. Те разказаха за учебната дейност в италианското училище, както и за история на града. Италианските учениците са направили изненада на гостите, като написали на различни езици „Добре дошли”, след което ги развели из града и им показали различни културни забележителности, както и консервената фабрика за зеленчуци, която е всъщност местната индустрия. Учителите разказаха също и за момиче от Пакистан, което с риск за живота си се е борило за правата на жените от свободния свят, които трябва също да бъдат образовани. Нейните думи: „Словото и перото са по-силни от всяко оръжие и ние трябва да ги владеем” са изписани на една от стените в училището.

Prezentacia_mobilnost_SOU_Pirdop-2

Участниците в мобилността са имали възможността да се запознаят с учебния процес в Италия, както и да разгледат учебните кабинети. Часовете в училището са с продължителност от 60 мин. в зависимост от профила и възрастта на учениците. Силно впечатление на българските представители е направило уважението, с което се отнесли учениците към гостите. Там те се запознали и с момиче, което е родом от България. В края на събитието гостите били изненадани с традиционни ястия, приготвени от учениците.

Учителите от СОУ „С. Савов” са останали с приятни спомени от посещението си в Италия.

Добави коментар