Ученици от ПГМЕ – Пирдоп посетиха дома за лица с увреждания

pgmedomzaslepilica

На 18 октомври учениците от Х б Бианка Костадинова, Ели Брусева, Ивета Бедрозова, Маня Пашова, от ХІ б – Денисия Тодорова, Мирела Делкова, Йоана Семова, от ХІІ б – Даниела Илиева, Диляна Есева, Димитринка Димитрова, Ивелина Станимирова, Светослава Генова, както и учителите Снежана Колева, Дафинка Михайлова, Петя Близнакова и Йоана Найденова посетиха Дома за лица с увреждания в Пирдоп.

Учениците занесоха домашно приготвени сладкиши, четоха стихове и разкази. Посещението протече под формата на беседа, в която се включиха не само ученици и учители, но и домакините, които с тържествена патетичност рецитираха любими творби.

Осъзнавайки, че преди всичко трябва да бъдем хора, се постарахме да внесем топлина и светлина в душите и сърцата на хората, които по-добре от всички нас разбират онези малки, но в същото време големи надежди, очаквания, стремежи към един свят, изпълнен с уюта на съпричастието. Да бъдеш добър, да бъдеш човек, да се научим да бъдем себе си, беше смисълът на посещението.

Мисията на учителите е да формират онези ценности, които доказват, че пълноценните личности се ангажират лично с идеята да сътворят един нов свят – свят на порасналите деца, които все още мечтаят и вярват, че е възможно да превърнем в приказка без край и днешния сив ден.

Ръководителите и учениците изразиха благодарност към директора Ася Николова, служителите и живеещите в дома за топлото посрещане и за това, че ни позволиха, макар и за един кратък миг да бъдем част от тях. След мероприятието учениците и учителите проведоха беседа, в която обсъдиха впечатленията и чувствата си от преживяното и взаимно си обещаха, че ще превърнат в традиция своята благородна кауза.

Добави коментар