Ученици от АТПГ – гр. Златица взеха участие в инициативата „Мениджър за един ден”

На  30 октомври, за 17-та поредна година се проведе инициативата на Джуниър Ачийвмънт България „Мениджър за един ден”. По време на „Мениджър за един ден“ утвърдени лидери и професионалисти от всички сфери на бизнеса и обществения живот, както и представители на държавата и институциите дават възможност на младежите да се запознаят с настоящето и бъдещето на професията на своя титуляр за деня. Реализирайки на практика своята социална отговорност, домакините потапят своите „мениджъри за един ден“ в работното си ежедневие, показват им отвътре как работи техният сектор и ги вдъхновяват да открият своето професионално призвание.

  • Ангелина Предьова

– Благодарна съм, че имах възможност да бъда Директор на ТД НА НАП София област в инициативата Мениджър за един ден на Джуниър Ачийвмънт България. Запознах се с много нови  хора, от които получих ценна информация за тяхната дейност и целия административен процес на Агенцията. Колективът е изключително любезен и отзивчив. Успях сама чрез системата на НАП да получа ПИК. Този код ще ми бъде нужен в работата и живота занапред. Благодарности още веднъж на Валя Крумова – директор на НАП – София област и на главните специалисти Илия Стамболов и Петър Захариев.

 

  • Добрин Евтиминов от 11 клас, специалност Митническа и данъчна администрация.

– Участвам в инициативата за втори път. Тази година бях в ТД на НАП София област като Главен данъчен експерт. Запознах се с новите данъчни промени за 2019 г. Успях да получа ПИК. Изключително съм доволен от топлото посрещане. Това е моята бъдеща професия и ще се радвам след завършване на образованието си да съм част от екипа на НАП.

 

  • Марина Гетова

– Впечатлена съм от участието си като Мениджър за един ден в община Златица като Секретар на общината. Имах възможност да се запозная с работата на служителите от общинска администрация. Видях как  в практиката се прилагат нормативните документи. Аз  уча в специалност Митническа и данъчна администрация и най-много се зарадвах, че мога да се докосна до работата на общинската данъчна служба. Със служителите от тази дирекция обсъждахме новите данъци за недвижимите имоти, за автомобилите, таксите за общината. Благодаря на община Златица за предоставената възможност и ще се радвам да стана част от техния колектив.

 

  • Мойсей Ангелов и Николай Чотов прекараха своя ден в Дънди Прешъс Металс Челопеч като мениджъри поддръжка. Денят им премина интензивно и много интересно.

Добави коментар