Ученици и общински служители засаждат над 100 дръвчета в Копривщица

Инициативата „Нашето зелено утре“ на четири дружества от Група ГЕОТЕХМИН продължава и в останалите общини-партньори

На 22 октомври, в Копривщица, бе даден пореден старт на инициативата „Нашето зелено утре“, част от благотворителната програма „Българските добродетели“ на четири дружества от Група ГЕОТЕХМИН.

Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геотрейдинг АД и Геострой АД дариха средствата за закупуване на фиданки по програма на община Копривщица за залесяване и озеленяване на общински площи.

Инициативата получи широка подкрепа сред общността на града-музей и хора от различни възрасти се включиха в нея.

На входа в Копривщица, на определено от общината място за залесяване, се събраха служители от общинската администрация, от общинско предприятие „Копривщица“, стопанисващо гората и ученици  от СУ „Любен Каравелов“, които започнаха засаждането на над 100 нови фиданки от видовете – японска вишна, хималайска бреза, дантелена бреза и декоративна ябълка.

Дейностите продължиха през целия ден, като през следващите дни, те ще продължат и на други терени, определени от общинското ръководство – в градинката около СУ „Любен Каравелов“ и източния край на града.

В инициативата се включи и г-жа Бойка Дюлгярова, кмет на община Копривщица, която даваше ценни наставления на участниците, за да вървят по план всички подготвителни дейности преди същинското засаждане.

„Изключително съм благодарна, че в този прекрасен слънчев ден в Копривщица се осъществява залесяване. Благодарение на четирите дружества от Група ГЕОТЕХМИН бяха закупени дръвчетата, които са подбрани да могат да виреят на височина 1 100 м. Надяваме се на съвместна и ползотворна работа и през 2021 г. и отново едно голямо благодаря на Геотехмин ООД, Елаците-Мед АД, Геотрейдинг АД и Геострой АД” – допълни кметът на община Копривщица.

В същия ден екип на Елаците-Мед започна подготовката на терените, определени за засаждане на фиданки и в община Мирково, където през следващата седмица, се пристъпи и към същинското засаждане.