Управителят на Геотехмин ООД проф. дтн инж. Цоло Вутов е удостоен с наградата „Мистър Икономика“ за цялостен принос

Вече са известни носителите на най-значимия бизнес приз у нас – „Мистър и Мисис Икономика” за 2020 г. Четирима мъже и една дама получиха статуетка „Рибарят и златната рибка” на Ставри Калинов за успешната си работа през годините.

„Мистър Икономика” през 2020 г. са проф. дтн инж. Цоло Вутов, управител на „Геотехмин”; проф. дтн инж. Николай Вълканов, председател на Съвета на директорите на „Минстрой Холдинг”; д.и.н. Огнян Донев, изпълнителен директор и председател на Съвета на директорите на „Софарма“; и проф. Иван Тодоров, управляващ съдружник в Адвокатско дружество „Георгиев, Тодоров и Ко“ . Те получиха наградите си съответно от заместник-министър председателя и министър на туризма Марияна Николова, министъра на енергетиката Теменужка Петкова, министъра на икономиката Лъчезар Борисов и министъра на труда и социалната политика Деница Сачева.


От името на проф. дтн инж. Цоло Вутов на официалната церемония наградата получи изпълнителният директор на дружеството

г-н Доминик Хамерс.

Официалната церемония, която се проведе без публика и гости в София Тех Парк, бе излъчена по Българската национална телевизия на 19 ноември 2020 г.

Управителят на Геотехмин ООД проф. дтн инж. Цоло Вутов е удостоен с високото отличие „Мистър Икономика“ – за цялостен принос в развитието на българската икономика. Тази година конкурсът отбелязва своята 30-годишнина и затова организаторите – списание „Икономика” и Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ), отличават само с големите награди мениджърите и предприемачите, които са допринесли за развитието на успешен бизнес в страната ни в последните 3 десетилетия.

От името на проф. дтн инж. Цоло Вутов на официалната церемония наградата получи изпълнителният директор на дружеството г-н Доминик Хамерс. При връчването ú вицепремиерът и министър на туризма г-жа Марияна Николова каза: „Г-н Вутов е човек, който не само успешно преведе бизнеса си през променливите времена на прехода, но го укрепи и разшири и днес успешно управлява един от стълбовете на икономиката.“ Тя му пожела още дълги години да ръководи професионално и ползотворно фирмата и да продължи да задава стандарта за почтеност и човечност.


От името на проф. дтн инж. Цоло Вутов на официалната церемония наградата получи изпълнителният директор на дружеството

г-н Доминик Хамерс.

„Тази награда е чест за проф. Вутов и екипите от професионалисти, с които той работи заедно 30 години, на базата на взаимно доверие и уважение. Тя е признание за съвместните усилия и постижения с нашите служители, партньори и съмишленици“, отбеляза г-н Хамерс на церемонията.

В специално писмо до организаторите на конкурса проф. дтн инж. Цоло Вутов благодари и отбелязва значението на наградата като признание за постиженията, които са плод на последователни колективни усилия. Той поздравява и всички номинирани и наградени досега, в конкурса с 30-годишна история: „Отличавали сте най-добрите икономисти, предприемачи и мениджъри. Убеден съм, че всеки един от тях има дългосрочна визия за развитие, допринася за България със своя бизнес, като открива и запазва работни места, създава добавена стойност и инвестира в нови технологии и в обществото… Всички те са избрали да живеят и да се реализират в България.“

Това е поредното високо отличие за управителя на Геотехмин ООД. Проф. дтн инж. Цоло Вутов е носител на орден „Стара планина“ първа степен за изключителен принос и заслуги към икономическото развитие на страната и изграждане на съвременните индустриални отношения, както и на много други отличия за принос към бизнеса, науката и обществото.