Удовлетворението да помагаш и да правиш добрини за хората

На 5 декември ежегодно се отбелязва Международния ден на доброволеца. Той има за цел да привлече повече младежи към добротворчество и отговорност. В СУ „Саво Савов” отбелязването на този ден се състоя на 10 декември.

На събитието в музикалната зала присъстваха много ученици от класовете, преподаватели, директорът на ДГ „Чоконяни” Дамянка Алипиева, Николина Божкова и Надя Мутафова от Общинска администрация – Пирдоп, Мария Ушанова, председател на БЧК-Пирдоп и други.

Ръководителят на БМЧК Пенка Карамихова приветства всички и отбеляза приноса на младите доброволци към различни социални каузи в града. Тя използва възможността да благодари на най-малките доброволци, подпомагали дейността на БМЧК – малките Сияна и Мария, възпитанички на детската градина в Пирдоп. Двете момиченца получиха като подарък червени тениски с надпис „Аз съм малък доброволец”.

С театрализация на пиеса за взаимопомощ и доброволческа инициатива се изявиха младите червенокръстци от клуб „Здраве”. Публиката бе запозната с дейностите на организацията през годината и желаещите бяха приканени да се включат.

От името на община Пирдоп, Николина Божкова поднесе поздравления и им пожела да работят с още повече хъс за добротата и човещината.