Удари школският звънец!

СОУ „С. Савов“ Пирдоп

1509-SOU_Pp

Към СОУ „С. Савов” от рано се стичаха учители, родители и ученици с приповдигнато настроение. По традиция, откриването на новата учебна година се състоя в двора, където бяха строени всички класове. Под звуците на националния химн бе издигнат българският трибагреник и бе посрещнато училищното знаме.

Програмата продължи с кратък скеч за борбата между традиционната книга и развитието на модерните технологии, танц и песен, изпълнен от ученици.

„Образованието е най-важното за успеха и просперитета на всеки един от нас, за всяка нация, за всяка държава. Ако искате да разберете какво ще се случи утре и в бъдеще, влезте в едно училище като нашето, което днес отваря врати да посрещне възпитаниците си. В него е написано нашето бъдеще и то е неотменимо. Важните решения не се вземат в лъскавите офиси, в живите предавания по телевизията или в статусите във фейсбук. Важните решения за бъдещето на държавата и на всеки гражданин се вземат тук, в класните стаи, с учителите и с учениците, които ще направят утрешните хора на страната ни такива, каквито искаме да бъдат. Това, което се случва в образованието има най-дългосрочните последици в едно общество.” – каза в словото си директорът Цвятко Четьов. Той приветства най-малките ученици – петокласниците, с добре дошли. „От днес вие ставате част от нашето голямо семейство – близо 400 ученика и 32 квалифицирани преподаватели. Вярвам, че ще бъдете щастливи, ще ви дадем възможност да развиете всичките си таланти и когато завършите, ще имаме много поводи да се гордеем с вас!”

Приветствие към гостите, учителите и учениците поднесе и Райна Алдева, председател на ОбС-Пирдоп. Училищното настоятелство на СОУ „С. Савов” бе представено от Мария Вътева.

По време на пленера през м. юни учениците от IX клас имаха за задача да представят по една снимка от три категории – портрет, макро снимка и пейзаж. След проведеното онлайн-гласуване в платформата на училището наградите на директора бяха връчени на Лъчезара Козлекова за рисунка, и на Ивелина Петрова – за фотография. Председателят на ОбС-Златица инж. Стоян Генов, по решение на ОбС-Златица, връчи на ученика Димитър Петров награда за постигнати отлични успехи в спорта.

Директорът Цвятко Четьов удари училищния звънец и плисна менче с вода за успех и късмет. Предвождани от своите класни ръководители, петокласниците и осмокласниците преминаха под цветната арка и бяха посрещнати с китка здравец за сполука в учението.

 

НУ „Т. Г. Влайков“ Пирдоп

1509_NU_Pirdop

Усмихнати деца и въодушевени родители прииждаха към двора на Начално училище „Тодор Влайков” в слънчевото утро на 15 септември. Под звуците на химна бе издигнат националния флаг и бе посрещнато училищното знаме. Вокалната група към училището бе подготвила богата музикална програма, а първокласници рецитираха стихотворения. Поздрав за първия учебен ден от името на родителите отправи Янка Захариева-Колева.

Гости на тържеството бяха ст. инсп. Любомир Рангелов от сектор „Пътна полиция” в ОДМВР-София, и Рангел Рашев, старши експерт по ОСО в РИО-София област, който прочете поздравителен адрес от началника на Регионалния инспекторат Христо Андреев.

След приветствието на директорката Трънка Николова, зазвъня училищното звънче и нетърпеливите първокласници прекрачиха прага на родното училище, водени от своите учителки.

 

СОУ „Св. П. Хилендарски” – Златица

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 15 септември дворът на СОУ „Св. П. Хилендарски” – Златица, се изпълни отново с ученици, очакващи първия школски звънец. Гост на тържеството по случай началото на новата учебна 2015/2016 г. бe кметът на община Златица инж. Магдалена Иванова.

След издигане на националния флаг и посрещане на училищното знаме, бендът „Маршируващи звезди” и мажоретният състав изпълниха няколко нови съчетания. В музикалната програма се включиха и ученици от I до VII клас. Директорът на гимназията Нели Стефанова произнесе приветствено слово, пожелавайки на първокласниците, на всички ученици и на своите колеги една успешна и ползотворна година. Инж. Магдалена Иванова поздрави учениците по случай първия учебен ден, пожелавайки им да следват своите учители, защото те ще ги изведат до високите върхове на знанието.

По традиция архиерейският свещеник Йордан Георгиев отслужи празничен водосвет и поръси всички ученици и учители за здраве и благополучие.

Най-напред през цветната арка към класните си стаи преминаха двете нови паралелки с първокласници, водени от своите учителки Гергана Тодорова и Димка Червенкова.

 

АТПГ – Златица

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 15 септември в двора на АТПГ – Златица се събраха учители, ученици и родители, за да отбележат началото на новата 2015-2016 учебна година. Официални гости бяха общинският съветник Стоянка Балова и Десислава Чалъмова – еколог в Индустриалния клъстер „Средногорие Мед”. Тържеството започна с издигането на българския трибагреник, под звуците на националния химн. Приветствено слово към учителите и учениците произнесе директорът на АТПГ инж. Величка Баланова. Тя изрази задоволството си от факта, че новата учебна година ще започне с два нови класа.

Специалностите на VIII a клас, с класен ръководител Росица Ангелова, са Автотранспортна техника и Митническа и данъчна администрация. Профилът на VIII б клас, с класен ръководител Мария Маджарова, е Лесо-културни дейности.

Поздравления към учениците отправиха Десислава Чалъмова и Стоянка Балова. От името на Младежкия консултативен съвет на дванадесетокласниците бе поднесен скромен подарък.

Удари първият училищният звънец, а учениците, прекрачвайки прага на училището, бяха посрещнати с питка и мед.

 

ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Челопеч

1509_OU_Chelopech

В утрото на 15 септември, дворът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Челопеч беше изпълнен с празнично облечените деца, учители, родители и много цветя.

Гости на тържеството, посветено на първия учебен ден бяха инж. Алекси Кесяков – кмет на община Челопеч, Наско Фотев – председател на ОбС – Челопеч Константина Градева – Директор Здраве, безопасност и околна среда и Връзки с обществеността в „Дънди Прешъс Металс Челопеч”ЕАД, представители на Инер Уил клуб Пирдоп, Цветана Радева – бивш директор на училището.

След издигането на националния трибагреник и посрещане знамето на училището, празникът бе открит с изпълнение на малките мажоретки.

Празнично приветствено слово към учениците и техните учители произнесе директорът на училището Весислава Панджерова. Тя припомни успехите на училището през изминалата учебна година и пожела на всички здраве и още по-голямо усърдие.

Поздравления по случай началото на учебната година отправиха и кметът инж. Алекси Кесяков и Константина Градева. Талантливите възпитаници на училището изпълниха песни и стихове. Към небето полетяха разноцветни балони.

22-ма първокласника поеха към своята първа класна стая със своята учителка Дора Димитрова. Те бяха посрещнати с питка и мед от петокласниците – досегашните ученици на тяхната учителка, които бяха подготвили за тях кратка програма. Всяко едно от децата седна на чисто нов малък самостоятелен чин, над който се полюшваше балон, а върху него – завързани с панделка, буквара, читанката, учебните тетрадки. Те получиха подаръци и от Инер Уил клуб Пирдоп – по три книжки, химикал и молив. Малките първокласници не се затрудниха да отговорят на гатанките и първите, въпроси на своята учителка.

Всички гости и родителите им пожелаха успех в училище.

ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Чавдар

1509-OU_Chavdar

Още в 9 часа сутринта на първия учебен ден, дворът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Чавдар се изпълни с музика и радостна глъч. Учителките получаваха цветя от своите ученици, пред входа на училището се издигаше красива арка от балони.

Гости на празника бяха кметът на община Чавдар Пенчо Геров, председателят на ОбС Александра Мутафчийска, Константина Градева – Директор Здраве, безопасност и околна среда и Връзки с обществеността в „Дънди Прешъс Металс Челопеч”ЕАД, представители на Инер Уил клуб Пирдоп, общински съветници и служители в ОА.

Празникът започна с българския химн и издигане на националния флаг. След това бе посрещнато училищното знаме. Най-малките жители на Чавдар – децата от детската градина поздравиха своите батковци и каки със стихчета. От името на общинското ръководство поздравление поднесе Павлина Павлова, която отговаря за образованието в община Чавдар.

С празнични стихове и песни се изявиха и по-големите ученици. Всички деца преминаха през празничната арка и влязоха в класните стаи. Първокласниците получиха подаръци от дамите от Инер Уил клуб Пирдоп – книжки, химикал и молив.

 

ОДЗ „Чоконяни“ Пирдоп

1509_ODZ_Pirdop

На 15 септември, в двора на централната сграда на ОДЗ „Чоконяни” – Пирдоп, се състоя тържество по случай откриването на новата учебна година. Децата от предучилищната група, с учителки Уляна Цанова и Симеонка Пенчева се изявиха за пореден път като добри рецитатори, музикални таланти и артисти. Малките ученици изпълниха богата програма от стихчета и песнички, а приветствени думи отправиха техните преподавателки и директорката Дамянка Алипиева, която им пожела да са живи и здрави и да бъдат добри и послушни.

Групата посреща новата учебна година с подменена подова настилка в стаята за занимания, за което бе изказана благодарност.

Всички преминаха под цветната арка от балони и бяха посрещнати с питка и сол.

 

ЦДГ „Слънце“ Златица

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Тържеството, по случай началото на учебната година в ЦДГ „Слънце” – Златица се проведе в двора на детската градина. Във веселия празник взеха участие децата от подготвителната група. Присъстваха инж. Магдалена Иванова – кмет на община Златица и секретарят на общината Теодора Петрова, учители и родители.

Директорът на детското заведение Красимира Монова поздрави децата и техните родители, пожелавайки им здраве и успехи в обучението. Тя съобщи, че с финансовата подкрепа на общината, в детската градина са изградени нови детски площадки. Инж. Магдалена Иванова поздрави децата по случай новата учебна година.

Децата изнесоха кратка празнична програма. По традиция в края на тържеството домакините почерпиха с питка и мед.

Добави коментар