Удари школският звънец!

ОДЗ „Пека и Карло Чоконяни“ Пирдоп

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 15 септември, в двора на централната сграда на ОДЗ „Чоконяни” – Пирдоп, се състоя тържество по случай откриването на новата учебна година. Гости на тържеството бяха кметът на община Пирдоп Ангел Геров и председателят на ОбС – Пирдоп Мария Шентова.

Приветствени думи към децата отправи директорката Дамянка Алипиева, която им пожела да са живи и здрави и да бъдат добри и послушни. Поздравление към малчуганите отправи и Ангел Геров, който пожела на децата много успехи. Той изрази и своята надежда, че общината ще спечели проект за енергийна ефективност на детските заведения в града. Децата от предучилищната се изявиха с богата програма от стихчета и песнички.

Децата бяха посрещнати в детската градина с питка и сол.

НУ „Т. Г. Влайков“ Пирдоп

pyrviuchebenden-8

Най-вълнуващият ден за всички първокласници от НУ „Тодор Влайков” Пирдоп дойде! Тази година времето не успя да помрачи настроението в двора на училището. По традиция бе изслушан химнът на България, издигнат бе националният трибагреник и знаменосците представиха училищното знаме. Учениците от вокалната група към училището изпълниха няколко песнички и стихчета за първия учебен ден, след което думата бе дадена на кмета Ангел Геров. Той пожела здрава и успешна учебна и подари саксиено цвете на директора Трънка Николова. Тя приветства учениците и родителите с уникалния български празник 15 септември. „Скъпи първокласници, имате щастието да бъдете поети от учители с висок професионализъм, с опит и любов към децата. Вие ще получите всички знания и грижи, които трябва да получите от своите учители. На всички казвам отново „Добре дошли” в родното училище и пожелавам на много успешна и весела нова учебна година. На добър път!”. Звуците на школското звънче огласиха двора и най-нетърпеливите – първокласниците, водени от своите ръководители поеха към класните си стаи, където получиха първите си учебници.

СУ „С. Савов“ Пирдоп

pyrviuchebenden-5

361 ученика прекрачват прага на СУ „Сава Савов” Пирдоп на 15 септември. Отново дворът на училището бе изпълнен с нетърпеливи ученици, учители, родители и близки. След химна и издигането на националния флаг, бе посрещнато училищното знаме. Изпълнена бе кратка музикално-поетична програма. Директорът Цвятко Четьов приветства всички с празника, като посочи, че благодарение на модерният закон за народната просвета, приет през 1904 г., България е успяла да се въздигне и да стане равна с останалите народи, много преди създаването на днешния Европейски съюз. „По този закон, държавата, която е претърпяла много войни, лишения и глад, успява да изгради бъдещето, част от което сме и ние, и трябва да се поклоним пред усилията, които са положени.” – каза още Цвятко Четьов. „Тревожно е, че в последните 20 години 1625 училища затвориха врати и не приемат ученици. Наложително е всички, тук и днес, да разберем, че няма по-висша ценност от доброто образование. Това зависи от всички нас. ” – добави директорът Четьов и пожела успешна година.

Кметът Ангел Геров също отправи приветствие към присъстващите ученици и учители, като им пожела да са живи и здрави и да бъдат горди, че учат в най-доброто средно училище в района. Той плисна менче с вода за късмет, а класните ръководители на петите класове поведоха колоната с ученици към класните стаи.

СУ „Св. П. Хилендарски“ Златица

dav

На 15 септември дворът на СУ „Св. П. Хилендарски” – Златица, се изпълни отново с ученици, очакващи първия школски звънец. Гост на тържеството по случай началото на новата учебна 2016/2017 г. бе кметът на община Златица инж. Магдалена Иванова.

Тържеството започна с издигане на националния флаг и посрещане на училищното знаме. След това отец х. Недко Бръмбаров отслужи празничен водосвет и поръси всички ученици и учители за здраве и благополучие.

Директорът на гимназията Нели Стефанова произнесе приветствено слово, пожелавайки на първокласниците, на всички ученици и на своите колеги една успешна и ползотворна година. Инж. Магдалена Иванова поздрави учениците по случай първия учебен ден, пожелавайки им да следват своите учители, защото те ще ги изведат до високите върхове на знанието.

В тържеството се включи и бендът „Маршируващи звезди” и мажоретният състав, които изпълниха няколко свои съчетания.

През цветната арка към класните си стаи най-напред преминаха двете нови паралелки с първокласници, водени от своите учителки.

АТПГ – Златица

dav

На 15 септември в двора на АТПГ – Златица се събраха учители, ученици и родители, за да отбележат началото на новата 2016-2017 учебна година. Официални гости бяха председателят на ОбС – Златица Асен Плахов, общинският съветник Стоянка Балова, бивши преподаватели в училището.

Тържеството започна с издигането на българския трибагреник, под звуците на националния химн. Приветствено слово към учителите и учениците произнесе директорът на АТПГ инж. Величка Баланова.

Поздравления към учениците отправиха Асен Плахов и Стоянка Балова. Те пожелаха на учениците много успехи не само в училище, а и извън него.

Прочетени бяха поздравителни адреси от името на Народното събрание, областният управител Росица Иванова и инж. д-р Илия Гърков – генерален мениджър на „Дънди Прешъс Металс” за България. танцовият състав на училището се изяви с модерен танц.

Удари първият училищният звънец, а учениците, прекрачвайки прага на училището, бяха посрещнати с питка и мед.

ОУ „Г. Бенковски“ Мирково

pyrviuchebenden-1

ОУ „Георги Бенковски” с. Мирково посрещна 15 септември с нови надежди и придобивки – подновяване на мaтeриално-техническата база, благодарение на дарители.

Кметът Цветанка Йотина отправи приветствие към най-малките жители на общината, като пожела много здраве и успехи да донесат на родното училище. От името на общинското ръководство на всички ученици бяха поднесени подаръци по случай новата учебна година.

На тържеството присъстваха и председателят на ОбС Павел Данкин, общински съветници, родители и близки.

Марианна Горгорова, която е вр.изп. длъжността директор, благодари на общинското ръководство за подаръците и отправи благодарности към дарителите Димитър Георов, Николай Николов, Методи Хайдушки, Петя, Борис и Цветанка Йотини за техния благороден жест към децата – към бъдещето на Мирково.

По този начин материално техническата-база ще бъде обновена в съответствие със съвременните изисквания.

По традиция, няколко ученици изпълниха кратка програма. Над 70 възпитаници на основното училище прекрачиха прага на училището, като минаха под изплетен цветен венец, а по-големите ги посрещаха с питка и сол. За да им върви в учението като по вода, бе плиснато и менче.

В ОУ „Георги Бенковски” с. Мирково тази година постъпват шестима млади учители. Трима от тях са по програмата „Заедно в час”.

СУ „Л. Каравелов“ Копривщица

pyrviuchebenden-9

И в Копривщица с нетърпение очакваха началото на новата учебна година. С много цветя и балони в ръце, с трепет и вълнение първокласниците и по-големите ученици от СУ „Любен Каравелов” бяха изпълнили двора на училището. Приветствия и поздравления отправиха директорът Бойка Дюлгярова и Генчо Герданов, кмет на общината. Прекрасен концерт изнесе бендът на училището, който изпълни химна на България, на училището и много популярни песни. Гости на тържеството бяха две дами от Инер Уил Клуб Пирдоп – Снежана Янева, президент мандат 2016/2017 и Антоанета Кафеджиева, паст-президент на клуба. От името на организацията те подариха на първокласниците книжки и помагала по български език и математика и отправиха пожелания за здраве и да постигнат много успехи в учението.

ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Чавдар

pyrviuchebenden-6

В първия учебен ден на новата 2016/2017 г. дворът на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – Чавдар се изпълни с музика и радостна глъч. Учителките получаваха цветя от своите ученици, пред входа на училището се издигаше красива арка от балони.

Гости на празника бяха кметът на община Чавдар Пенчо Геров, председателят на ОбС Александра Мутафчийска, Константина Градева – Директор Здраве, безопасност и околна среда и Връзки с обществеността в „Дънди Прешъс Металс Челопеч”ЕАД, Маня Лазарова – секретар на ОбС, Мадлена Камбурова – ст. експерт по организация на средното образование към регионално управление София-регион, общински съветници и служители в ОА.

Празникът започна с българския химн и издигане на националния флаг. След това бе посрещнато училищното знаме. Поздравление към учениците поднесе Пенчо Геров, като им пожела успех през новата учебна година. По повод първия учебен ден училището е получило поздравителни адреси от името на Регионалния инспекторат по образование, „Дънди Прешъс Металс България” и др.

С празнични стихове и песни се изявиха и по-големите ученици. Всички деца преминаха през празничната арка и влязоха в класните стаи.

ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Челопеч

ch_uchilishte_2

Новата учебна година беше открита в Челопеч. Възпитаниците на основно училище „Св. Кирил и Методий” в Челопеч, преподаватели, родители и гости изпълниха двора на учебното заведение. Тържествената церемония започна с посрещане на училищното знаме. Поздрав към присъстващите поднесоха младите мажоретки към училищния мажоретен състав.

Училището прие най-малките си възпитаници, които за първи път прекрачват прага на школото. Те също поздравиха гостите с кратък музикален поздрав.

Отец Антоний отслужи тържествен водосвет и прочете молитва за здраве и благоденствие. Новата учебна година беше открита от директора на учебното заведение Весислава Панджерова. В приветствието си тя благодари за подкрепата и ангажираността на община Челопеч към училищните дела. Приветствие направи и кмета на община Челопеч Алекси Кесяков. Той подчерта, че детската градина и училището в Челопеч са се превърнали в образци на най-добрите учебни заведения в региона и привличат все повече желаещи да учат в Челопеч.

Откриването продължи в музикални поздрави, приветствия и първия училищен звънец.

ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ Антон

pyrviuchebenden-3

И в основното училище на с. Антон емоциите на 15 септември бяха много. Училището посрещна новата учебна година с нов директор – това е Радка Христова. В своето емоционално приветствено слово тя подчерта, че ще работи за бъдещето и развитието на училището, за продължаване на доброто партньорство с общинското ръководство, за реализиране на множество проекти, с цел повишаване на качеството на образованието на децата, подобряване на базата на учебното заведение. Радка Христова благодари за доверието на нейните колеги и на родителите и пожела „На добър час!“ на всички.

Тя обяви и първата училищна придобивка – първият в района голям открит градински шах.

Децата от първи и пети клас изнесоха музикално-поетичен рецитал по случай първия учебен ден.

Пожелания за здраве и успехи отправи и кметът на община Антон инж. Стоян Гарчев.

След това нетърпеливите малгучани прекрачиха прага на своето училище.

Детска градина „Българче” Антон

pyrviuchebenden-2

Детска градина „Българче” с. Антон посрещна своите възпитаници с прекрасна украса на 15 септември. Настроението на всички присъстващи бе приповдигнато сред приятната обстановка, сред много цветя и балони, за които помогнаха родителите на малчуганите. Гости на тържеството по повод откриването на новата учебна година бяха кметът на община Антон инж. Стоян Гарчев и главният счетоводител Мария Вътева. От името на общинското ръководство инж. Гарчев отправи пожелания за здраве и успешна година и подари музикална уредба на градината. Двадесет и пет са децата в подготвителните групи на 5 и 6-годишните. Най-малките жители на Антон с вълнение изпълниха своя музикално-поетичен рецитал и с трепет прекрачиха прага на детското заведение, водени от своите преподавателки и директорката Гришка Лозанова.

Добави коментар